maanantai 26. toukokuuta 2014

Uudistunut kanatarha


Nyt kelpaa kanasten tepastella ja kukon kiekua. Kanatarha projekti otti aikaa, mutta nyt on valmis ja olen tyytyväinen. Viime vuonna tein itse n 5e budjetilla. Nyt kun isäntä teki, budjetti oli huomattavasti isompi, koska hän ei tuota kierrätystä ja vanhasta uutta vielä oikein ole sisäistänyt.. Lauantaina huhkittiin verkko paikoilleen n 30 asteen lämmössä. Ei todellakaan työilma! Mutta tarha on nyt valmis ja oikein hyvä.

 Tällaisen itse kyhäsin poika apuna. Vanha kanien häkki ja kirppikseltä verkkoa.


  Muninta paikan tein vanhoista laudoista ja yli jääneestä liimapuulevystä kansi

Tässä alkaa hahmottua koppi. Malleja hain netistä.

 Ikkunakin kanoilla isännän mukaan pitää olla Huopakatto, vanha kanihäkin ovi sentään kelpasi tähänkin koppiin.Uusi tarha n 11x5m. Suojaverkko oli pakko laittaa, ettei huhuu tms vie kanoja, se on rumasti, mutta asiansa ajaa ja se on tärkein.

 ApeII

 Veera vasemmalla, Tyyne II(?) ja Klaara II(?)

 Kaksi uutta, Aino etummaisena, nuoren näköinen ja takana vielä nimetön

Herolla riittää taas tarkkailtavaa.

Eilen kävin hakemassa kanat ja Ape II:n . Ostin muutaman lisääkin, koska tarha on nyt isompi. Isäntä antoi yhdelle nimeksi Ainon, parille tarvitsisi vielä keksiä nimet.En omakseni tunnistanut kuin Veeran. Nyt tuli pienoinen ongelma samalla, kanojen pitäjä ilmoitti, ettei voi niitä enää ottaa talvihoitooon, koska hänellä on jo niitä sen verran paljon. Eli talvihoitopaikka on saatava enne syksyä! Vaikka uusi koppi onkin varsin hyvin varustettu, se ei kovilla pakkasilla ole lämmin, ei siellä voi koko talvea elellä. Siihen se on liian pienikin. Kaikki kaakattajat ymmärsivät loppujen lopuksi mennä uuteen taloonsa orrelle nukkumaan. Ape II:kaan ei johtanut joukkoa, vaan yksi kanoista istuskeli pitkään yksin orrella ennenkuin sai kavereita. Kanaterapia siis alkoi ja ryytimaakin saatiin eilen valmiiksi, oli muuten kiusana todella paljon näkäräisiä. Hevostani usein muistelen haikein mielin. Nyt ajattelin, ettei sen onneksi tarvitse ötököistä kärsiä.

Kesken kasteluhommien kamera käteen.

 Omenapuun kukka on kyllä aikas kaunis ja tuoksuu ihanalle. Pörriäisiä riitti.

Tulisiko tänä vuonna jo edes yksi luumuOlisipa omenapuut kukkineet vielä ensi viikonloppunakin näin komeasti. Josko sitten syreeni olisi silloin kukassa!
Hyvää alkanutta viikkoa ja hyvää juhlaviikonloppua kaikille, jotka juhlivat!


4 kommenttia:

 1. Tosi hieno kanakoppi.:) Olen nyt pari vuotta haaveillut, että olisi kiva kasvatella viiriäisiä. Kanatkin olisi kivoja. Teettää vain ensin työtä saada toinenkin puolisko innostumaan asiasta.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsos, kun meidänkin isäntä oli kanoja vastaan, mutta kun minä päätin, että ne haluan. Pykäsin hökkelin pystyyn ilman hänen apuaan ja sekös häntä harmitti, pitihän sitä sitten suraavan vuonna tehdä "miesmäinen koppi" ja minä olen tietysti ylen tyytyväinen;)

   Poista
  2. Ehkä minun sitten pitää tarttua vasaraan, kunhan muilta töiltäni ehdin. Minunkin kyhäelmästäni tulisi varmasti sellainen, ettei toinen kestäisi katsella ja pakko olisi tehdä parempi.;D

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!