tiistai 14. lokakuuta 2014

Nilkoille ja ranteille lämmintä


Novitan sukka-lehti on taas ollut käytössä. Tein sieltä kärjestä aloitetut pitsikuviosukat, joissa oli myös tiimalasikantapää. Sukan koon hahmoittaminen oli vähän vaikeaa näin ensimmäisellä kerralla ainakin.

Kuten kuvasta näkyy ovat minulle liian isot. Lankana oli kirppikseltä jo aikoja sitten ostettu vyyhti, noin Nalle-langan vahvuista arvioin sen olevan, mutta sekin meni vikaan, eli tein lasten koon mukaan sukat.Kansalaisopiston kurssit ovat päässeet hyvään alkuun, olenkin taas puikkoja heiluttamassa joka toinen viikko koko syksy ja kevät kauden. Ensimmäsieksi työksi tein rannekkeet-Kevään pisarat- Nalle-langasta. Tosi helppo malli, sopii vaikka sukan varteen.

Silmukkaluvun tulee olla jaollinen 8:lla.
Tee muutama kerros 1oikein,1nurin, joustinta.
Aloituskerros: *1o, lk, 1o, 2n, 2o, 2n*, toista*-* kerros loppuun.
2-6.krs: *3o, 2n, 2o, 2n* toista*-* krs loppuun.
7.krs *1o, pudota ja pura silmukka, 1o, 2n, 1o, lk, 1o, 2n* toista *-* krs loppuun.
8-12.krs: *2o, 2n, 3o, 2n* toista*-* krs loppuun. 
13.krs *1o, lk, 1o, 2n, 1o, pudota ja pura silmukka, 10, 2n* toista*-*
Toista kerroksia haluamasi määrä.
Lopetus tehdään 6. tai 12.krs:n jälkeen, älä enää tee langankiertoja(lk).
Neulo vielä muutama krs 1o,1n joustinta. Päätä työ.Mustikkapensas taitaa olla ainut punainen pihlajan marjojen lisäksi meidän pihassa, vaahteratkin ovat tänä vuonna lähinnä vain keltaisia. Niitä sitten piisaakin...Kanat saivat oviaukkoonsa "verhon", jotta lämpö pysyisi kopissa paremmin(heillä on oma lämpömittari talossaan). Verho on vanhasta hyttysoviverhosta isäntä nikkaroinut.

Ei ne ihan tyhmiä ole, oppivat kaikki kulkemaan verhon läpi. Muninta on nyt jo selvästi hiipunut ja sulkia lähtee muiltakin kuin kukolta. Taitavat pian lähteä talvikonnuilleen. Hyvin kyllä ovat vielä tarenneet, kun ei pakkasia ole ollut edes yöllä ja koppi on lämmin näillä keleillä ollut.

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja rannekkeet - näille alkaakin nyt olla tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rannekkeita minulla ei olekaan ennen ollut, saas nähdä tuleeko pidetyksi. Vois tehdä samalla mallilla sellaiset, joissa olisi vähän sormen alkuakin. Pää pitää myös saada lämpimäksi, joten pipo on nyt päättelyä vaille valmis.

   Poista
 2. Käsitöiden lisäksi tämä kana on kaunis ja aika vauhdikaskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Klaara onkin tumma kaunotar, ja kesyin, että antaa joskus silitelläkin, vaikka onkin vauhdikas;)

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!