tiistai 15. syyskuuta 2015

Verikorva

Koputeltiin taas eläinlääkärin ovea, kun koiran korvassa oleva patti ei muutamassa päivässä alkanut laskemaan.


Ensin luultiin, että amppari olisi pistänyt koiran korvalehden turpeaksi. Aristelikin alkuun sitä. Mutta korvalehti ei lainkaan laskenut, vaan oikeastaan turvotus tuli pinkeämmäksi, piti soittaa lääkärille. Niin teki kyllä mieli neulalla punktoida ja helpottaa painetta patista. Olen mailta kotoisin ja monet asiat hoidettiin ja jouduttiin hoitamaan ihan itse kotona, eikä joka vaivan takia lääkäriä hälyytetty, oli sitten kyse ihmisistä tai eläimistä. Niin tekisi mieli itse auttaa ja katsella ennen mihin vaivat kehittyvät. Eli lääkäriin, kun pää on paketissa tyyliin...Onneksi muut meillä pitää huolen, että en lääkäröi kaikkea itse;)

(patista sai huonosti kuvan, pääasiassa vain tunnustelemaalla huomaa)
 
Lueskelin sitten netistä tietysti verikorvasta, kun ei ole sellaista vastaan ennen tullut, vaikka korviaan flatkuttavia koiria on perheessä ollut monen kymmenen vuoden ajalla. 
Korvatulehdus kai monissa voi olla taustalla, meillä ei. Epäilemme, että monta kertaa viikossa uittaminen oli syypää verisuonen katkeamiseen. Aina vedestä ylös noustessa piti ravistella tietysti ylimääräiset vedet pois. Keppiä noutaessa kertoja tuli monta.Eläinlääkäri punktoi korvan ja laittoi tilalle kortisonia. Patista tuli verensekaista kudosnestettä. Koira sai myös lihakseen kipulääkettä ja antibiootia. Lääkärin mukaan kortisonin pitäisiä kuivattaa vuotoa. Veren pitäisi kyllä alkaa hävitä pikkuhiljaa muutenkin kuten mustelmatkin häviävät, aikaa vaan ottaa. Nyt korvalehti on taas alkanut turvota. Monessa jutussa sanottiinkin, että on jouduttu punkteeraamaan uudestaan. Täytyy nyt katsella vähän aikaa, miten käy ja vaivaako se koiraa.

2 kommenttia:

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!