perjantai 3. kesäkuuta 2016

Puutarhassa tapahtuu

Nyt on kesä jo hyvästi aluillaan. Ollaan saatu nauttia lämpimistä keleistä ja puutarhassa kaikki kasvaa kohinalla.
Ensimmäiset retiisit on jo melkein syöty, ei kun uutta tilalle. Samoin salaattisekoitus alkaa jo kukkia osittain, annan loput kanoille ja uutta tilalle.Tänä vuonna olen ymmärtänyt antaa tomaateille tarpeeksi lannoitetta ja ovatkin nyt viime vuotta paljon komeampia ja tukevampia. Toivottavasti sato myös. Kasvarikurkussakin on mahtavat lehdet. Toivottavasti eivät vain vaan kasva..
Ilman puutarhapäiväkirjaa en olisi muistanut, että istutin kyseiseen paikkaan tulppaaneja syksyllä. Ihmettelin kuinka tuohon tulee tuon värisiä tulppaaneja. Vähän huononlaisia kylläkin ovat, luulin vanhoiksi, väri vaan kummastutti.


Miksi luumupuuni kukat tippuvat, tuleekohan tänä vuonnakaan yhtään sinisiä luumuja?


Vesimeloonit, paprikat ja munakoisot voivat hyvin. Paprikassa näkyi jo tänä aamuna nupun alku. Munakoiso tarvitsee tasaista lämpöä ja muuten samanlaista hoitoa kuin tomaatti. No, lämpötila kasvarissani vaihtelee todella paljon, että sillä perusteella ei satoa tule.
Talvetin timjamin lavassa talven ja näemmä hengissä on.


Jotain kukkia on hävinnyt tykkänään mm. syysvuokosta ei näy mitään, seinustalla kasvaneista lukuisista akilleijoista yksi onneton puska on jäljellä ja valkoinen syysleimukin on harventunut! Onneksi oli omia pistokkaita, joilla paikkasin kukkamaata.
Lavassa ovat aluillaan mm punavartinen mangoldi, toisaalla se tavallinen, jota olen jo muutamana vuonna laittanut.

 
Kanatarhassa elettiin muutama varhaisaamu kauhun hetkiä. Kettu oli kaivamassa verkon vieressä ja repi kiukuspäissään verkkoa. Isäntä oli puoli viiden aikoihin, kun onneksi oli jo hereillä, ihmetellyt kukon raivoisaa kiekumista ja meni katsomaan. Peläytti ketun matkoihinsa. Nyt ei ole ainakaan kaivellut. Toki ei pitäisi tarhaan päästä, mutta siltin pelotti, että sinne jostain reitin löytää ja löytyisi kaikki kanat tapettuina.


 

2 kommenttia:

 1. Teillä on jo päästy nauttimaan salaatti- ja retiisisadosta ja monenlaista maukasta ja kaunsta näyttää olevan tuloillaan! Ihana kevätaika! Toivottavasti kettu pysyy vastedes loitolla kanatarhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ehkä vuoden ihanainta aikaa, tosin lumisesta pakkastalvestakin tykkään, no joo oikeastaan kaikissa on omat hyvät puolensa. On ihanaa asua maassa, jossa ilmat vaihtelevat paljon.
   Todellakin toivon ketun pysyvän poissa! Toistaiseksi on pysynyt.

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!