perjantai 24. heinäkuuta 2015

Huutoja

Huutokaupoissa on kiva käydä. Juuri tuli uutisissa, että nekin ovat katoavaa kansanperinnettä. Kaikki menee nettiin. Kummasti ihmisten fyysiset kanssakäymiset menevät sinne. Eihän kohta osata olla yhdessä kuin netin välityksellä, surullista. Nytkin, kun seuraa ihmisiä, ei aina vain nuoretkaan, kassajonossakin näpytellään kännykkää, ravintolassa, kahvilassa toisten seurassa, ollaan nokka kiinni kännykässä. Minusta se olisi ainakin todella epäkohteliasta, jos seuralaiseni seurustelisi kännykän eikä minun kanssani, silloin harvoin kuin tavataan. No, taidankin olla tässä asiassa varsin vanhanaikainen, vaikka vesimiehen kuuluisi olla varsin edelläkävijä..
Siis huutokauppoja kuitenkin vielä on ja monet huutavat sieltä liikkeisiinsä tai kirppiksille tavaraa halvalla ja sitten tupla hinta päälle. Tein vaan huomion huutajista ja kierrellessäni lähiseudun antiikkiliikkeitä ja kirppiksiä(myyjät itse paikalla). Eikös kirppistenkin idea ole myydä itselleen tarpeetonta tavaraa pois, ei rikastumismielessä vaan tavarat kiertoon. Ihme, kun sitä myyntiä ei ole ajateltu laittaa verolle, kuten pullojen keruustakin saatua huikeaa tuloa?
Joopa joo, taitaa rouvalla olla huono päivä, maanantaina alkaa taas työt:(
Parissa huutokaupassa tuli käydyksi perättäisinä päivinä ja toisessa tajusin olla huutamatta, toisessa en ja matkaan lähtikin "roinaa".
Kaatopaikalle vieminen maksaa, se pitäis tietää...


Räsymattojen huuto 6e:lla oli järkevä ja tarpeellinen huuto, loput olikin jo pöljempää. 10e:lla huusin vekkulin tuoli-silityslaudan, teenkös sillä jotain, juu..


Huusin pari sekametelisoppa roinalaatikkoa, myös 6e:lla.
Laatikoista löytyi mm tupperia, jos jonkin näköistä( niinkuin niitäkään ei jo olis),


ilmankosteusmittari(kasvariin),


kannu(sopii maljakoksi), tarjotin,juomalasit(positiivista ajattelua; ovat tosi kevyet ja ohutta lasia), lasilautasia(mihin kaapin perälle nekin tungen), teesihti(sitä voi jopa käyttää), reikäkauha,


lasipurkki(se on vino!), kynttilänpidikkeet?


Kehrä-kynttilänjalkoja ym ym.


Hauskaa oli kuitenkin, vaikka jotain menikin suoraan roskiin. Uutena en noita 32e:lla olis saanut, enkä totisesti kirppikseltäkään.
Raumalla on pitsiviikko meneillään. Tuli kierreltyä kaupunkia ristiin rastiin.
Suuhun pantavaksi löytyi luomua.


 
Vielä ehtii pitsiviikon tarjontaa katselemaan ja kansaivälisille markkinoillekin.

  
Puutarha kukkii sateestakin huolimatta. Yöllä tuli taas vettä rankasti, 10mm. Puutarhakierroksen teen monta kertaa päivässä.

Kituva Valamon ruusu

Uusi kellokukkaniPisamakello

 Varsankello


Pihan pöntöissä pesii tinttien jälkeen kaksi punarinta pariskuntaa, joilla vielä poikaset pesässä.
 

8 kommenttia:

 1. Pakko tunnustaa, että mä en ole ikuna ollut huutokaupassa, olisi kyllä ihan pakko käydä, ennekuin loppuvat kokonaan..ja niin totta puhuit kännyköistä ja muista laitteista..ylisuuresti ärsyttävät minuakin. Mutta, kyllä vaan on hauska tuo silityslautatuoli-härpäke..siihen ehkä jokin uusi päällinen niin on oikein oivallinen kapistus. Ja heti silmiini osui kaunis kannu sekä tarjotin, upeat..ja muitakin kivoja juttuja ja kaikki niin tarpeellisia, vaikka siellä kaapin perällä.. =D
  Niin ja ihanii kukkii<3

  VastaaPoista
 2. Silityslautahärpäke todellakin tarvii uuden päällisen..kaapinperän pitää olla aikas iso, et noi tupperitki mahtuu, niit on puol tusinaa, eivätkä mitenkään meno pinoon..tottapuhuakseni osa meni laatikossa suoraan varastoon. Ja kukat on nyt ihan pisin maata, kun on satanut ja tuullut:(

  VastaaPoista
 3. Viime kesänä kävin oudossa huutokaupassa, jossa meklari jätti tavaran myymättä, jos tarjottu hinta ei häntä miellyttänyt :-(

  Venäläinen (?) kukkatarjotin ja vino lasipurkki ovat viehättäviä :-)

  VastaaPoista
 4. Meklari (jos on itse tavaran myyjä tai toimeksiantaja antanut ohjeet) tosiaan voi jättää myymättä tavaraa, jos hinta ei ns miellytä, siis on ajatus, että jokin hinta vähintään pitäis saada, ennen kuin paukauttaa vasaraansa..kyseinen asia pitäis kyllä kertoa huutokaupan alussa.
  Näyttää tosiaan venäläiseltä tarjottimelta, en tiedä onko.

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä! Etenkin tuyo kannu on kaunis. Mie löysin roskiksesta viime viikolla Arabian kannun, jonka tietenkin pelastin.

  VastaaPoista
 6. Hieno löytö! Minäkin haluaisin joskus eteeni roskiksen jossa olis jokin löytö..

  VastaaPoista
 7. Ompa upea ja siisti blogi

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!