keskiviikko 7. joulukuuta 2016

AppelsiinimarmeladiTein appelsiinmarmeladia Marttojen joulumyyjäisiin. Jäi niistä vielä omiinkin tarpeisiin muutama purkki.
Marmeladista tuli kunnolla appelsiinin makuista, hyvin hyytelöitynyttä ja kauniin väristä. Sanoisin onnistuneeksi, vaikka keittelyssä kyllä menikin aikaa, että taas kerran helpommalla ja halvemmalla olisi saanut kaupan hyllystä, mutta...


Marmeladi sopii mielestäni aivan loistavasti cream cracereiden ja brien kanssa.
Ohjeen otin Maalaiskokin keittiössä-kirjasta, joka oli kädentaitomessujen ostos.1kg appelsiineja
3l vettä
2,25kg kidesokeria

Pese appelsiinit hyvin ja puserra niistä mehu huolellisesti, laita harsotaitokseen nyytiksi puristuksessa kerääntynyt hedelmäliha. Laita mehu odottamaan  tulevaa käyttöä. Paloita kuoret pieniksi ohuiksi suikaleiksi. Laita nyytti ja kuoret veteen ja anna niiden liota mieluiten yön yli. Osasta kuoria poistin valkoista osaa, jos oli kovin paksua.
Keihauta, vähennä lämpöä ja anna hautua ilman kantta, kunnes kuoret ovat pehmenneet ja neste haihtunut n puoleen. Tässä voi mennä useampikin tunti.
Ota nyytti pois kattilasta ja puserre neste kattilaan. Lisää kattilaan sokeri ja appelsiinimehu.
Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen, jotta sokeri on luiennut kunnolla. Sen jälkeen anna kiehua kunnolla n 10min, kunnes marmeladi hyytyy. Tee hyytymiskoe: pudota lusikalla jäähdytetylle lautaselle marmeladia ja tarkista n minuutin kuluttua painuuko neste rypylle, eli on hyytynyttä. Minulla meni tähän kyllä useampi 10 minuuttia( en lukenut ohjetta kunnolla, eli anna todellakin keihua kunnolla), poista vaahto.
Anna marmeladin hieman jäähtyä ja saeta, jotta kuorisuikaleet asettuvat tasaisesti.
Muista desinfioida lasipurkit!
Sain annoksesta 12kpl pientä piltti purkkia ja kaksi isompaa hillopurkkia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!