tiistai 28. elokuuta 2012

Sadonkorjuu

Viikonloppuna nostin sipulit ylös maasta ja osan porkkanoista sekä kyssäkaalin.
Sipulit onnistuivat kuten ennenkin, nyt ei ollut pikkumadot edes namistelleet niitä.
Kyssäkaalia olen ennenkin laittanut, koska työkaverini joskus kehui, että se jos mikä onnistuu. No, minulle tuli tänä vuonna ensimmäinen kunnon kyssä, eli ilmeisesti tarvitsee ainakin runsaasti vettä. Oli muuten todella maukas naposteltava juures. Kannattaa kokeilla.
Porkkanoita olen joskus vuosia sitten laittanut ja se maa ei niille ollut kelvollinen. Nyt päätin kokeilla taas, nyt tulikin maukkaita porkkanoita hyvin! Se innostaa laittamaan niitä jatkossakin.



sunnuntai 26. elokuuta 2012

Venetsialaiset

Viikonloppuna vietettiin venetsialaisia, kesäkauden päätöstä. Meillä se ei ole ollut aina ko. viikonloppuun sidonnainen, vaan pojan synttäreiden yhteyteen liittyvä. Nyt vaan oli vapaa viikonloppu viettää perinteistä viimeistä ulkona ruokailua porukalla. Porukka vaan on pienentynyt, nuoriso on omilla teillään..
Menu oli

                 Kuohuviini

             Kesäkurpitsakeitto

           Pihvit savustuspöntössä

           Kuorrutettu kukkakaali

    Tomaatti-kesäkurpitsa-mozzarellapaistos

                Etikkakurkut

               Puolukkaleipä

       Mustaherukkakermakakku ja kahvi





Ainoastaan kakun(Pirkka-lehdestä-11) ja leivän (Leivotaan-lehti uusin)tein reseptin mukaan, muut sävelsin vanhasta muistista tai vain muuten.




Nyt pääsivät käyttöön tekemäni tölkit ja hienoilta omenapuussa näyttivät.
Ruokailu ei ihan nappiin mennyt, juuri kun vieraat saivat keittolautasensa eteensä, syöksyi lentomurkkuja pöytään..ja lautaselle.. Muistinkin samalla, että viime vuonna pakoilimme niitä myös, voi hitsi. Sade uhkasi ja murkkujen jälkeen kiusana näkäräiset.. Eli päädyimme sisätiloihin jokaisen mukavuuden takia. Harmi, sillä ulkona oli niin tyyni ja lämmin ilma, todella kiva ilma ulkona oleiluun.
Ajattelinkin, että ensivuodeksi täytyy saada jonkinlainen verhollinen katos. Eikun kirpikseltä ostamaan suuri määrä pitsi- ja valoverhoja.




         

Kirppistavaraa

Kävin viikonloppuna kirppiksellä ja löysinkin ihan kivasti kivalla hinnalla



Arabian-hedelmä lautanen, kehykset jo keväällä ostamalleni -43 vuoden Kotiliesi-lehdille vihreitä tai mustia kyllä hain, mutta tuossa sinisessä koko oli just ok, ikean lasipurkki, ruutuliina tuli käyttöön leipäkorin päälle illalla ja valkoinen puuvillainen torkkupeitto sohvalle, sekä pojalle huppari, joka oli muuten likainen, kuka säilyttää likaisia vaatteita kaapissaan vai oliko suoraan päältä kirppikselle viety, no sama se pesun jälkeen kaikki tahrat lähti! Kaikki yht 13e(kallein oli huppari 4e)

perjantai 24. elokuuta 2012

Tähänkin aikaan kesästä vielä yllätyksiä..

Jos ei muutamaan päivään ehdi käyttämään kasvimaan antimia, eikä ehdi siellä touhuamaan, voi olla tulos tämä


Suurempi kesäkurpitsa painoi yli 2,3 kg, se ei enää kovin hyvälle maistu, tulee puumaiseksi. Mutta siitä voi tehdä hilloa ja keittoa.

Syysleimut tekivät iloisen yllätyksen. En muistanut, että minulla on vaalean punaistakin kukkaa. Muistaakseni sain sen viime vuonna perennanvaihdosta. En ainakaan muista , että sellainen ennen olisi kukkinut. Valkoinen on kyllä hyvin vallannut muut värit, jotka ovat miltei hävinneet.




Muistanko väärin vai oliko päivänlilja Rajah eri värinen kuin tämä? Mielestäni oli liila? Risteytyykö se vierellään olevien keltaisten ja tumman punaisten kanssa?

Vaniljaset karviaismuffinit


Vaniljakreemi:

1dl kuohukermaa
1dl maitoa
2 munankeltuaista
2rkl Maizena-maissitärkkelystä
1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria

Muffinitaikina:

3 munaa
2½dl hienosokeria
1tl vaniljasokeria
100g voita
1dl maitoa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Täyte:

30-40 karviaista

1. Tee ensin kreemi. Sekoita kattilassa kaikki ainekset paitsi vaniljasokeri. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä ja sekoita kunnes kreemi sakenee. Älä anna kiehua. Anna jäähtyä ja lisää vaniljasokeri.

2.Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.

3. Sulata voi, lisää joukkoon maito. Kaada seos munavaahdon joukkoon.

4. Sekoita kuivat aineet ja kääntele taikinaan.

5. Asettele muffinivuuat pellille ja kaada pohjalle taikinaa. Nosta päälle teelusikallinen kreemiä ja sen päälle 2-3 karviaista. Päällimmäiseksi vielä taikinaa.

6. Paista muffinit 175 asteisessa uunissa n 15min. Anna jäähtyä.


Ohje on Leivotaan-lehdestä heinä-syyskuu. Mielestäni maistuivat vähän liikaa kananmunalle. Mutta tuli käytettyä karviaisia. Ei muffineja koiralle tarvinnut syöttää;-)