torstai 13. joulukuuta 2012

Joulunalusaskareita


Kyllä kiirutta pitää...joulukortit sentään juuri ja juuri sain ajallaan valmiiksi tytär apuna.


Ostin Kädentaito- messuilta Hyvää Joulua-papereita

Ihanaa, vihdoinkin sain ostamani uuden lieden. Odotin, että olisin saanut sen vapaapäivinäni, että olisin päässyt leipous- puuhiin, kun en ole vanhan hitaan kanssa enää paljoa viitsinyt tehdä mitään ylimääristä. Ostin keraamisen kieroilmauunin. Eli vähän on harjoitteluja tiedossa, kun ennen oli ihan tavallinen sähköliesi. Muutaman pipapari satsin olen tehnyt kieroilmalla, nopeammin tuli, mutta ei mielestäni niin tasaista paistoa kuin luulin. Ja saaristolaisleivät tuli tehdyksi.


Joulutähtien ohje on viime jouluisesta leivotaan lehdestä. Margariinia, sokeria, muna ja jauhoja..toisin sanoen ei minkään makuisia, mutta sain testattua suht nopsasti uunia illalla.

Epätoivon vimmalla hain ohjetta maksapateelle, jonka tein viime jouluksi. Se oli mielestäni todella hyvää, mutta en sitten millään sitä löytänyt. Kaikki mahdolliset lehdet, ainakin sata, monelta vuodelta plarasin läpi, mutta tuloksetta. Pateessa oli naudan/sianmaksaa, pekonia päällä ja anjovista joukossa. Olenko sitten tehnyt jonkin oman variaation, en tiedä..en kyllä uskoisi, koska sellaista en ole ennen tehnyt, joten uskoisin pysyneeni reseptin ohjeissa. Se oli muistaakseni suht simppeli ohje, koska monimutkaisia karsastan. Netistäkin hain, ärsyttävää..


Tuossa kasassa on vasta pieni osa ja puolen päivää tuhraantui, olisin laitanut ohjeen korjuun,hitsi

Vanttuutkin sain valmiiksi, kuvio omasta päästä, lanka Nallea. Taitavat mennä pukin konttiin.

 
Parit pikkujoulutkin tässä viikon aikana tuli vietettyä. Tuli nähdyksi mm Simo Frangin sukkahousunikseineen ja Hillitön hotelli- teatteri esitys, mikä olikin varsin hauska ja tietysti hyvää ruokaa hyvän seuran kera. Kolmannet menikin sitten päälekkäin hevosen influessarokotuksen annon kanssa. Kaikkea ei voi muistaa, milloin minnekin kuuluisi viipottaa. Toivottavasti jouluna saa ja osaa hetkeksi rauhoittua.
 
Tein muuten erittäin hyvän oston tänään, ostin Ihme sienen! Olisi pitänyt ottaa kuva keittiön lavuaarista ennen ja jälkeen sieni puhdistusta. Lavuaari loistaa niin, että häikäisee!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!