Niin se aika rientää, mutta edelleen kesäkuukautta vietetään. Vaikka kuivuus onkin laittanut puita pudottamaan paikoitellen runsaastikin lehtiään, ja näyttää syksylle, muttei tunnu:)
Pihalla edelleeen uusia kukkijoita
Perennanvaihdosta saatu leimukukka
Valkoinen vallitsee
Syksyn väriä amppelimansikassa
Punainen ihmekukka aloitti kukintansa
Kesämalvikki ryytimaassa
Kultapallo vielä pystyssä
Toivottavasti talvikurpitsasta tulee iso, vettä ja lannoitusta pitää muistaa antaa
Ensimmäisiä karhunvatukoita kypsynyt
Nämä keltaiset kesäkurpitsat ovat satoisempia minulla kuin vihreät ja itivätkin paremmin
Kesäkurpitsasta saa helppon herkkun jauhelihan kanssa.
Puolita kurpitsat(minulla n.15-20cm 4kpl), koverra siemen kohta ja lisää se paistinpannulle jauhelihan(400g) kanssa. Paista liha ja kurpitsa. Lisää silputtu sipuli ja tomaattimurska tlk/tomaattia pieninä kuutioina. Mausteita: suolaa, pippuria, timjamia, paprikaa, valkosipulia ym maunmukaan. laita kurpitsojen kuoppaan lihaseos ja juustoraastetta päälle. 200 asteiseen uuniin kunnes juusto hieman ruskistunut (20-30min). Jauhelihaseosta jää ylikin, sopii vaikka spagetille kastikkeeksi.
Tänään mennään avoimiin puutarhoihin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!