sunnuntai 4. elokuuta 2013

Elokuulle jo


Niin se aika rientää, mutta edelleen kesäkuukautta vietetään. Vaikka kuivuus onkin laittanut puita pudottamaan paikoitellen runsaastikin lehtiään, ja näyttää syksylle, muttei tunnu:)
Pihalla edelleeen uusia kukkijoita


 
Perennanvaihdosta saatu leimukukka

 
Valkoinen vallitsee

 
Syksyn väriä amppelimansikassa

 
Punainen ihmekukka aloitti kukintansa



 

 
 
 
Kesämalvikki ryytimaassa

 

 
Kultapallo vielä pystyssä

 
Toivottavasti talvikurpitsasta tulee iso, vettä ja lannoitusta pitää muistaa antaa

 
Ensimmäisiä karhunvatukoita kypsynyt

 
Nämä keltaiset kesäkurpitsat ovat satoisempia minulla kuin vihreät ja itivätkin paremmin


Kesäkurpitsasta saa helppon herkkun jauhelihan kanssa.
Puolita kurpitsat(minulla n.15-20cm 4kpl), koverra siemen kohta ja lisää se paistinpannulle jauhelihan(400g) kanssa. Paista liha ja kurpitsa. Lisää silputtu sipuli ja tomaattimurska tlk/tomaattia pieninä kuutioina. Mausteita: suolaa, pippuria, timjamia, paprikaa, valkosipulia ym maunmukaan. laita kurpitsojen kuoppaan lihaseos ja juustoraastetta päälle. 200 asteiseen uuniin kunnes juusto hieman ruskistunut (20-30min). Jauhelihaseosta jää ylikin, sopii vaikka spagetille kastikkeeksi.

Tänään mennään avoimiin puutarhoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!