lauantai 14. syyskuuta 2013

Viimeisiä karhunvatukoita


Kyllä vielä on lämpimät kelit, kuin kesällä! Nyt saunan jälkeen ilmojen puolesta vois istuskellä ulkonakin, mutta syksyn pimeys ei oikein innosta ulkona enää istuskelemaan. Voipi tulla sitten tänne postailemaan:)
Karhunvatukka pensas alkaa olemaan marjoista tyhjä. Ne ovat kunnolla kypsinä niin hyviä. Omasta mielestäni, jopa melkein parempia kuin vadelmat.
Tein suklaapiirakan karhunvatukoista, muutama mustaherukka pakksesta mukaan.








Karhunvatukka-suklaabrowniet

n 200g karhunvatukoita ja mustaviinimarjoja
150g margariinia
200g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
2 tl vanijasokeria
1tl leivinjauhetta

Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen äähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon yhdistetyt kuivat aineet. Lisää sekoittaen suklaaseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille (25x35 cm). Ripottele vatukat päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n 30 min. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Hassua, että vatukoista lähti väri uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!