keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pähkinä-suklaajuustokakku


Tein todella samettisen maukkaan juustokakun. Mielestämme oli hyvää lämpimänäkin, jolloin maku ei ollut niin täyteläinen ja kalorikas, kuin kylmänä. Kylmänä samettisuus ja suussa sulavuus tuli paremmin esiin, mutta todellakin pieni pala riitti.


Ohjetta sekoitin täältä ja täältä, eli lähinnä ensimmäisen ohjeen mukaan valmistus ja aineet seuraavasti:

150g margariinia
400g digestive-keksejä(pari piparia vähemmänkin riittää 26cm halk vuokaan)
1rkl kaakaojauhetta
Suklaatäyte:
150g tummaa suklaata
160g suklaatuorejuustoa
n.100g mascarbonea
1dl kuohukermaa
3/4dl sokeria
2 munaa
Pähkinätäyte:
150g tuorejuustoa
n. 150g mascarbonea
1 1/3dl sokeria
1dl kuohukermaa
½dl maapähkinä voita
2 munaa
Pinnalle:
maapähkinä nokareita








Eilen sattui jotain, mitä ei ole tapahtunut kymmeniin vuosiin, eli tipuin hevosen selästä. Hevonen näki heinikossa varmaan myyrän kolon tai kuivuneen lehdin... tai muuten vaan omiaan. Hyppäsi käytännössä altani pois, alas, sivulle, taakse. Näin vaan hevosen sivullani ja tunsin ilmaa allani, nyt lennetään. Niin mätkähdin selälleni ojan pohjalle, taisin tehdä voltin, saappaat osoitti polusta poispäin. Ilmat meni pihalle, takamus alkoi kastua ja takaraivolla tuntui tömähdys. Sain nopean kiropraktikan niskaani, rutina vaan kuului korvissani. Vähän se nyt on hellänä pienen päänsäryn kera. Melkein sain hevosen kiinni(jäi seisomaan paikallee, päästäen luokseen), mutta siinä samalla tajusi olevansa vapaa ja laukkasi takamustaan heittäen tallille. Onneksi en ollut missään tiellä, eli sellaista vaaratilannetta ei tullut! Ja itse olen yhtenä kappaleena, jotakuinkin entisellä järjellä;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!