lauantai 15. maaliskuuta 2014

Välipalaleivät=skonssit


Olenpa tainnut ihastua näihin helppoihin "pikkuleipiin". Olen muutaman kerran tehnyt näitä aamukahvia varten ja todellakin välipalaksi, jota nyt ei välttämättä tarvittais, mutta pikkumakean nälkään. Sitä nälkää vois olla harvemmin..
Olen tehnyt kahdella versiolla maidolla ja piimällä. Piimällä tehty on mielestäni raskaampi, täyttävämpi, mutta yhtä hyviä ja leipoutuvia molemmat. Koska tätä taikinaa ei sovi vaivata/vatkata, onnistuu käsipelillä sekoittelut parhaiten.





Ohje maidolla:

7½ dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1½tl leivinjauhetta
½dl sokeria
125g voita/margariinia
1 kananmuna
2dl maitoa
2dl kuivattuja karpaloita(/rusinoita,mustikoita)

Yhdistä kuivataineet ja lisää rasva paloina. Nypi ne murumaiseksi seokseksi. Yhdistä sen jälkeen muna ja maito seokseen, nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa. Taputtele taikina n 2,5 cm paksuiseksi kakuksi ja ota lasilla kakkusia. Voitele leivät kananmunalla. Paista 200 asteessa n 15min. Anna jäähtyä. Tarjoile vaikka omenahillon tai kuumina voisilmän kera.

Ohje piimällä:

5dl vehnäjauhoja
3rkl sokeria(sulaiseen skonssiin ½ tl sokeria)
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
100g voita/margariinia
½tl suolaa
2dl piimää
kuivattuja karpaloita

Valmistusohje sama kuin yllä, kuivat ensin ja rasva ja sitten nesteet.

Nämä englantilaiset teeleipä klassikot voi syödä, joko suolaisena tai makeana, lämpimänä tai jäähtyneinä, kermavaahdolla tai ei;)

Nyt on lunta maassa! Eilen näin peipposia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!