keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Voikukka


No niin, nyt niitä voikukkia on riittämiin marmeladin tekoon. Helppoa kuin heinän teko!
Kerätään hyvin auenneita uusia voikukan kukkia,Pestään ja valutetaan ne hyvin. Keitetään vedessä hetken(10min) ja lisättään hillosokeri, keitellään(5min) ja siivilöidään liemi purkkeihin kahvisihdillä. Sitten jääkaapiin hyytymään jäähtymisen jälkeen. Purkit tietysti pestään ja kuumennetaan hyvin. Vein töihin maistiaisiksi ja monet ihastuivat marmeladin raikaan hunajaiseen makuun. Esim maustamattoman jogurtin kanssa oikein hyvää!


 
Voikukat kiehumassa

 
Valmis voikukkamarmeladi on kellertävää
 
1 l voikukkia
4 dl vettä
330g hillosokeria
1tl sitruunankuoriraastetta
 
 
Alkuperäinen ohje on Maku-lehdistä tai maku.fistä.
Raparperista on tullut tehtyä kiisseliä ja tietysti piirakkaa. Myös nokkosista tein keittoa pinaattikeiton tapaan.

2 kommenttia:

  1. No voi ja minä kun vaan repelen niitä irti tuskissani, pitääpä kokeilla tuota, jos tulisi lisää motivaatiota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän ohjeen tarpeita todellakin luulisi kaikkien saavan aikas helpolla;) Myös simaa voi tehdä voikukista.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!