maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pohjanmaalla

Pietarsaaren reissu tuli tehdyksi. Perjantaina oli hirmu kylmä ilma ja vettäkin tuulen kanssa saatiin. Kovasti ei ulkona kiinnostanut olla. Lauantaina tuuli, mutta aurinko paistoi, oli tunnelma jo aivan erilainen.
Paljon tuli nähdyksi ja kotiin tuomisina tietysti kukkia ja pari hyötykasviakin.
Kuvat kertokoon reissusta. 


Näitä kuvia näytin isännälle, jos sais vinkkejä tehdä puutarhaan metallityön..

 
Lähellä hotelliamma, Pietarsaaressa oli koulupuisto. Siellä oli perennoja, puita ja pensaita, hyötykasveja ym kyltein varustettuna. Monenlaista katsottavaa oli paljon. Harmi vaan, että tuntuu olevan nuorison kokoontumispaikka, siis tölkkejä heiteltiin nurmikolle ja pisulle mentiin kukkien päältä puskaan.Kävimme Aspegrenin puutarhassa lauantai aamuna. Siellä oli ihania pieniä istutusaluita. Aika hiljaista oli, kahvila ja puutarhamyymälä ovat muuttamassa päärakennukseen. Avajaiset ovat kuulemma 1.7.Täältä ostin mm North Blue-pensasmustikan ja Latvian Matalan- kirsikkapuun (mihinköhän nekin istutan?). Matkan vetäjämme kertoi, että täällä on hyvä omenapuu tuntemus. Vähän oli hintataso korkeampi kuin mitä meillä täällä Satakunnassa on.
Sunds Garden Centeristä ostin yhden akileijan, kerrattu sellainen. Sieltä ei tullut otetuksi yhtään kuvaa. Se sijaitsee myös Pietarsaaressa.


Kristiinan kaupunkia katseltiin näköalatornista. Ihania puutaloja oli näissä rannikkokaupungeissa. Matkan vetäjämme on täältäpäin kotoisin, joten osasi kierrättää meitä turisteille vieraammissa paikoissa, sekä kertoa juttuja näiltä main.
Kristiinassa oli myös avoimien puutarhojen päivä. Kävimme yhdessä kotipuutarhassa, jossa kaikki kasvit oli istutettu hiekalle, sanomalehtiä ja 20cm hiekkaa. Piha oli meren rannalla. Kaunista oli sielläkin.
Oikein mukava reissu, mutta kyllä oma sänky on aina oma sänky, siinä tulee makoisimmat unet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!