tiistai 7. toukokuuta 2013

Jäätelöä uuniin


Jätskiä meillä syödään paljon. Kesällä yleensä tietysti vielä enemmän. Pirkka-lehdessä oli resepti:



Unelmien uunijäätelö

4 kaakaotäytekeksiä
½ litraa vaniljakermajäätelöä
2 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria
4 passionhedelmää

1. Uuni lämpenemään 250 asteeseen. Jaa keksit uuninkestäviin kuppeihin. Murusta pohjalle. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha erilliseen kulhoon.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa.
3. Ota jäätelö pakastimesta ja paloittele pieniksi kuutioiksi kuppeihin keksien päälle. Valuata vähän passionia jäätelön päälle, säästä suurin osa kastikkeeksi.
4. Levitä valkuisvaahto tasaisesti kuppien päälle. Kahvikupin reunoihin ei saa jäädä rakoja, jolloin vaahto toimii eristeenä, eikä jäätelö pääse sulaamaan. Nosta kupit uuni- pellille. Paista uunin keskitasolla 2 minuuttia, kunnes pinta saa HIEMAN väriä. Tarkkaile, ettei marenki pala. Tarjoile heti passionkastikkeen kanssa.


Yhyy mun kylmäkukkani on kuollut, vielä jokin päivä sitten pieni lehden alku oli, nyt ei mitään missään. Viime vuonna sellaisen sain perennanvaihdoista. Vaihtopäiviä tässä pitääkin lehdistä silmätarkkana lueskella! Samoin on käynyt timjamin, vihreä oli lumien mentyä, nyt korppuna. Aurinkoko sen poltti?

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä ja kuuloista - onnistuiskohan tuo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä onnistuu, kunhan tosiaan vahtii, eikä lähde touhuamaan mitään muuta, kuten minä. Joten väriä tuli pintaa HIEMAA enemmän:)

      Poista
  2. Tuota on pakko kokeilla, joskus jotain uunijäätelöä olen väsännyt, mutta siitä on aikaa. Oikein aurinkoista ja mukavaa viikonlopua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun kokeilemaan, aineksetkin on simppelit. Hyvää viikon vaihdetta sinullekin!

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!