torstai 21. elokuuta 2014

Ompelukone hurisi

Kun nyt meikäläisen suhde tonne yläkertaan ei ole parhaalla mahdollisella tavalla viissiinkään, jos miettii millaisissa ilmoissa olen lomaani viettänyt(viikon loma nyt ja alkukesän talvikeleillä pidempi jakso..),aloin sitten ompelemaan. Yläkerrassa onneksi ei nyt ollut tukahduttavan kuumaa enää, jotain hyvääkin, joten siellä oli hyvä kässäillä. Innostuin suorastaan, kun en paljoa uudella koneellani, joka iloisesti toimii, ole ommellut. Tein tilauksesta yhden karkkipaperipussukan. Niiden teko kyllä maistuu jo niin puulle, että ei mitään määrää. Vielä yksi pitäisi saada tehdyksi, sen jälkeen en enää yhtään tilausta ota vastaan.Tarpeeseen tein uuden neulatyynyn, kun kissa tykkää liian paljon edellisestä ja neuloja on pisin poikin lattioita. Tämä kukka ompelus olikin helppo. Lautanen malliksi ja ommellaan reunat, vanua sisään ja aukon ompeli käsin kiinni, helmilangalla tein terälehtien reunat ja lopuksi ompelin napit, jotka keksin tyttären vanhoista sormikkoista, juuri oikean väriset.

Sitten suunnittelin sydänkoristeen. Ei tietystikään mistään sadoista käsityölehdistä löytynyt valmista mallia, pakko se oli itse piirtää. Lehtien plaraamisesssa menee todella helposti tunteja..Martta-yhdistys pitää marraskuussa myyjäiset,joten täytyy sinnekin jotain kehitellä. Miehen vanha flanelipaita sai uuden tehtävän. Nappi kirpikseltä, ja kun oikein kätköjään kaiveli, löytyi pitsinauhaakin.

Kävin vielä illalla vesisateessa puutarhavierailullakin. Harmikseni satoi sen verran, etten uskaltanut järkkäriäni laukusta pois ottaa. Siellä oli mm japanilaistyylistä puutarhaa, paljon erilaisia suuria kuunlilja-alueita.
Meidän varaston räystään alle tekivät pääskyset parikin pesää ja ulkorakennuksen seinään myös yhden, joka ei siinä lopulta pysynytkään. Oikea yhdyskunta ilmestyi meidän pihapiiriin. Mies ajatteli, että ovat tämän kevään poikasia, jotka harjoittelevat pesäntekoa, mitä vielä, yhteen pesään munittiin ja nyt on hirmiunen kiire ruokinnalla. Mahtavatko ollenkaan keritä muutto kuntoon, niin ovat pieniä vielä??


Muutama kuva tietysti myös puutarhasta
Taittopavut ovat hyvästi antaneet satoa. Näitä laitan ensi vuonnakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!