keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Punajuurta ja vuohenjuustoa


Hienosti sanottuna punajuuribriossit. Eli sellaisia tässä yhtenä päivänä kokeilin, kun noita punajuuria oli jäänyt pussin pohjalle.



Maistuivat lämpiminä, että kylminä, iltapalana ja glöginkin kanssa. Aika monivaiheinen ohje, mutta silti kannatti tehdä. Taikinasta tuli n 14 kpl briossia.

Taikina:
1dl maitoa
1rkl
hunajaa
25g hiivaa
1tl suolaa
2 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
100g voita pieninä kuutioina

Täyte:
5 punajuurta kuorittuina
2rkl oliiviöljyä
200g vuohenjuustoa kuutioina
2rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria 



1. Ota voi huoneenlämpöön ja kuutio.
2. Lämmintä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva, hunaja ja suola.
3. Sekoita kananmunat maitoon. Lisää jauhot, sekoita.
4. Lisää lopuksi voi ja vaivaa taikinaa yleiskoneella 8-10 min tai käsin 12-15 min.
5. Valmis taikina tuntuu kimmoisalta ja joustavalta. Lisää tarvittaessa jauhoja.
6. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi kohoamaan. Voi olla seuraavaan päiväänkin.
7. Raasta punajuuri, paista raaste oliiviöljyssä kasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
8. Jauhota työpöytä kevyesti ja kaada briossitaikina pöydälle. Alusta taikina.
9. Kauli taikina reilun sentin paksuiseksi suorakaitaleeksi.
10. Täytä raasteella j ripottele päälle vuohenjuustokuutiot.
11. Kääri levy rullalle ja leikkaa 14 palaan.
12. Nosta palat muffinivuokiin, jotka olet vuorannut leivinpaperilla/muffinivuuilla.
13. Anna kohota 30 min ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 min, kunnes pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!