tiistai 24. helmikuuta 2015

Tossut
Inventoin hiukan lankapussejani. Löysin mm Novitan 2 lankakerää. Muistinkin mitä varten ne ostin. Halusin itselleni paksut, kestävät ja lämpimät tossut. Sen enempiä katsomatta, kuvittelin kerien olevan Isoveljeä, jota ostin tossuja varten. Ohje on niin helppo, että tossut valmistuvat nopsasti.Tee lankalenkki sormen ympäri.
1.krs tee lankalenkkiin 1kjs, 1ks, 1puolipylväs ja 8p= 10s
Jatka virkkausta spiraalina.
2. krs virkkaa joka toiseen silmukkaan 2ks= 15ks
3.krs virkkaa joka kolmanteen silmukkaan 2ks= 20ks
Virkkaa n 12 kerrosta(koko n 38-39)1ks yhteen ks:aan, ja sen jälkeen käänny, jatka tasona(edestakaisin)kunnes saat kantapään piiloon n 8-10krs. Yhdistä joko piilosilmukoin tai neulalla ompelemalla.
Viimeistele halutessasi tossun suu kiintein silmukoin. Päättele ja sujauta jalkaasi.


Meillä on sen verran kylmät lattiat, että tossuja pidän jatkuvasti, joten niitä myös kuluu. Joitakin olen parsinutkin, kun päkiöistä ja kantapäästä kuluvat puhki ja ovat muuten paksuja ja hyviä. Tätä postausta varten tarkistin kerän etiketit, jaa, toinen olikin Naava. Tarkoitus oli kyllä siitä tehdä vielä pipo, mutta olkoot nyt sitten tossuissa. Isoveljeä on siis jossain vielä yksi kerä..Ainakin niistä tuli todella lämpimät. Kun kokeilin niitä ja jalassani oli ennen Manteli-sukat, oikein tunsin miten lämpö huokui tossuista. Varpaat alkoivat heti lämmetä.


 Vihervarpusia
Ostin kirppikseltä valokuva-albumin siemenpusseja varten. Aika pullukka siitä tulikin, kun on noita pusseja kerääntynyt, jos nyt ei tulisi ostettua enää lisää. En aina oikein tahdo muistaa, mitä jo syksyllä olen ostanut ja keväällä tulee aina hankituksi uusia. Vanhojakin siemeniä on kyllä riittävästi..

Kylvösuunnitelmamietinnät alkavat pian. Joku tolkku pitäisi niihinkin saada, kun ei tuota kasvimaata riitä näille kaikille kasveille ja kukille.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköiset tossut! Ja kerrassaan mainio idea tuo siemenpussi-albumi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nappasin idean jostain blogista muistaakseni, ja tykkäsin.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!