sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Täytetty ranskis




Sain työkaverilta vinkin tehdä ranskanleivästä erittäin hyvän lämpimän leivän. Sopii vielä uudelleen lämmitettynäkin, eli vaikka evääksi. 

1 ranskanleipä
1prk kermaviiliä
majoneesia (n1dl)
kurkkusalaattia (1dl)
kinkkusuikaleita (pieni pss)
sipulia (3 pienehköä, vähän myös valkosipulia,sipulin voi myös kuullottaa pannulla ensin)
persiljaa
juustoraastetta/-kuutioita (n1dl)

Viipaloi ransis niin, että siivut pysyvät kiinni toisissaan, ei siis pohjaan asti viipaloitu. Sekoita täytteet keskenään ja lusikoi viipaleiden väliin. Sivele leipiä hieman rasvalla. Laita uuniin, 200 astetta, niin kauaksi, että pinta hieman saa väriä. Ohjeen aineksia voi laittaa oman maun mukaan. Sulkeissa noin määriä. Halkaisin ranskiksen puoliksi, ettei viipaleet hajoa. Täytettä on reilusti. Itselläni ei ollut persiljaa, pakastin sitä kyllä mielestäni, mutta arkkupakastin jotenkin syö kaiken...

Koirasta muutama kuva. Se kun rakastaa lumessa möyrimistä.





Onneksi nuo kuolan roippeet lentävät ulkona!!



Joko kevät tuoksuu?



Viime yönä ja tänään on tuullut niin, että kurrellakin oli täysi työ pysyä lintulaudalla syömässä aamu tuimaan.


2 kommenttia:

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!