sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kakku mikrossa


Jos haluat nopeasti jotain täyteläisen hyvää, tee mikrokuppikakku. Oli täyttätavaraa ja kypsyyden voita valita itse, haluatko kakusta muta sellaista vai kypsää. Niin kuohkeaa kakusta ei tullut kuin uunissa tehdystä tulee. Mutta makeannälän saa todella hyvin tyydytetytksi.Ostin ihania villapalloista tehtyjä, Nepalista tuotuja mukin alusia eräältä tuttavaltani. Rahat meni nepalilaisille lapsille kouluun.

 

Tein annoksen kolmin kertaisena ja siitä tuli neljä täysinäistä kupillista, viiteen riittää kun jättää kohoamisvaran ja kannattaa jättääkin.4rkl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
4rkl sokeria
3rkl maitoa
1rkl sulatettua voita
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
suklaata kolme palaa
n 1rkl pähkinäsuklaalevitetta
n1rkl mantelirouhetta

Sekoita vain kaikki aineet sekaisin, ihan vispilällä. Laita suklaan palat kupin pohjalle suklaalevitteen ja mantelirouheen kanssa. Jätä pari senttiä kohoamisvaraa. Laita mikroon täydellä teholla n1min-4min riippuen mikron tehokkuudesta ja haluatko mutakakkua vai kypsää. Kakku näyttää päältä raaalta, mutta sisus on kypsää. Nauti lämpimänä tai kylmänä, jäätelön tai kahvin kanssa.


Jokaiselle oma muki, koska meillä ei kaikille maistu mantelit. Voit myös jättää suklaan, mantelit ja levitteen pois, mutta lämpimänä syötynä pohjalla on ihanan suklainen yllätys.

2 kommenttia:

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!