lauantai 2. toukokuuta 2015

Urakka valmis

Eli eilen saatiin lopullisesti mun kasvarini valmiiksi. Huh mikä kokoamisurakka!Tilasin Seasonin kennolevyllisen kasvihuoneen jo helmikuussa, että varmasti saan sen ja on ajoissa. Oli silloin tarjouksessakin vielä. No enhän silloin tietenkään pahvilaatikoita alkanut avamaan, kun lunta oli vielä maassa. Nyt kun pohjan olin kaivanut ja halusin tarkistaa, että mittaus oli mennyt sokkelille noin suurinpiirtein ok, voihan halvattu eihän mulla ollutkaan koko sokkelia!!Ei kun soittelemaan Hobby Halliin, missä on pari kuukautta viipynyt mun sokkeli! Mulla oli lomaakin just sopivasti, että ajattelin kasvarin silloin pystyttää. Että otti kupoliin!! Vajaan viikon odottelin, löytyykö sokkelia. Sitten meni hermot ja sanoin, että sokkeli on saatava just eikä melkeen. Tokalla lomaviikolla se löytyi postin hyllyltä. Oli muka otettu yhteyttä, edellisellä kerralla laitettiin viesti, että paketti tuotaisiin pihaan. No tämän viikon maanantaina sitten sokkeli saatiin ja pystytettiin heti.Seuraavana päivänä alkoi itse kasvarin pystytys, voi taivas niiden ruuvien ja mutterien määrää. Ei ollutkaan mikään siutsait sukkelaan näppärästi koottava. Sadepäiväkin sattui väliin ja ihan hitsin kylmänä päivänä saatiin jotenkin kuosiin hökötys. Siis siltä minusta tuntui, että on ihan rimpula, jonka tuuli varmasti vie mennessään. Lopputulos kaiken kiukuttelun ja monien tuntien jälkeen oli sentään tyydyttävä. Oveen olen pettynyt, se ei ole kunnolla kiskoillaan, eikä taatusti pysy paikoillaan, jos enemmän tuulee. Myös poikki"puut" olivat eri mittaisia, joten rälläkkääkin tarvittiin ja sorminäppäryyttä sekä voimaakin! Onneksi isäntä oli apuna, yksin täysin mahdoton koota.Halusin todellakin kasvihuoneen, en mitään oleskeluhuonetta, joten siihen toivottavasti on passeli. Lasihuone on suunnitteilla muualla.. Viiden vuoden takuu on, mutta en kyllä tiedä, mitä ihmettä sekin voi sisällään pitää!! En siis välttämättä suosittele ostamaan..

Ostin myös pari lavakaulusta, josko salaatit tulis lähemmäksi. Kasvariin vein jo samettiruusut, lopeliat ja basilikan alut. Pari tomaatin taintakin on siellä jo. Aijon ostaa sellaisia mustia muovilaatikoita, jotain sementin sekoitukseen tarkoitettuja ja ihan kasvusäkkejä, joku pieni pöytä/hylly tms pitäis myös vielä saada/löytää..Kylmänkukka aloitti kukintansa, samoin narsissit.

2 kommenttia:

  1. Oi, ihana.. mä voin vain haaveilla moisesta ihanuudesta.. Lepposia päiviä!

    VastaaPoista
  2. No eipä se nyt mikään ihanuus ole, mutta ainakin pääsen kokeilemaan tomaatteja, kurkkua, vesimeloonia ym omassa kasvarissa:), omista taimista.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!