tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kinuskijäätelö



Kesällä tulee syödyksi talvea enemmän jäätelöä. Ja nyt kun noita omia kananmunia on taas kertynyt, päätin tehdä tavallisen vaniljajäätelön sijaan kinuskijäätelöä. Koristeeksi sain ensimmäisiä kypsiä omanmaan mansikoitakin. Muutaman olivat linnut jo ehtineet nokkimaan,verkosta huolimatta, tietysti..






1 vaniljatanko
4dl kuohukermaa
4dl täysmaitoa
3rkl vaaleaa hunajaa tai glukoosia
5 keltuaista
2dl sokeria
0,5dl vettä
ripausmerisuolaa

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti ja laita kuoret ja siemenet kattilaan. Kaada päälle kerma, maito ja hunaja tai glukoosi. Vatkaa munankeltuaiset ja 0,5dl sokeria vaahdoksi.
Kiehauta vanilja-kermaseos ja siirrä sivuun. Mittaa toiseen kattilaan loput sokerit ja vesi, keitä tummanruskeaksi karamelliksi ja kaada heti lämpimän kermaseoksen joukkoon. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta niin, että karamelli sulaa kokonaan. Kaada sitten kuuma kermaseos vähitellen vaahtoon hyvin sekoittaen. Siirrä seos taas kattilaan ja kuumenna sitä niin, että seos sakenee, sekoita kokoajan. Seos ei saa kiehua. Sekoita suola lämpimään jäätelöseokseen. 
Siivilöi jäätelöseos pakasteen kestävään astiaan ja viilennä kylmässä vedessä ennen pakastimeen laittoa. Laita astian päälle tuorekelmu. Sekoittele jäätelöä välillä, jotta jäätyy tasaisesti ja nopeammin. Laakeassa astiassa jäätyy nopeiten. 
Siirrä jäätelö jääkaappiin n 15 ennen tarjoilua, on helpompi työstää ja maut pääsevät oikeuksiinsa.
Jäätelöä tulee n 1,2 litraa.
 
 

2 kommenttia:

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!