maanantai 31. elokuuta 2015

Pientä tuunausta jakkaralle


Jäi tuosta kulmakaapin maalaamisesta hiukan vielä vihreää maalia. Päätin koittaa, miten servettin saa Kiva-lakalla koriteeksi jakkaraan. No, eihän se kunnolla onnistunut, tietenkään..


Tuoli on lakattu alunperin, joten hioin, tai poika hioi, päällisen ensin ja maalasin sitten kahteen kertaan huonekalumaalilla. Leikkasin ruususervetistä kuvion ja otin muutaman kerroksen siitä pois, että oli ohut. Maalaisin lakkaa servettikuvion alle ja päälle pienellä sudilla.


Ilmeisesti lakkaa tuli paikoin liian vähän, kun kuva jäi "kuivaksi".(kuvissa lakka vielä märkää, rajoja ei näy kuivassa) Lakkasin vielä, kuvan kuivuttua, toiseen kertaan. Ei muuttunut miksikään, eli tähän on tyytyminen. Kuva olisi saanut erottua paremmin. Kyseistä kuvaa suunnittelin kulmakaapin alaosan oveen, mutta jotta se ei menisi piloille toteutin sen tuohon tuoliin.


Puutarhassa on onnistumisen iloja ollut enemmän. Nostin loputkin sipulit maasta ylös kuivumaan. Keltasipulit olivat tosi komean kokoisia. Auringonkukat ovat kasvaneet yli kaksi metrisiksi ja ainakin pienen kukkakaalinkin saan:). 


Kesäkurpitsat alkavat vasta nyt, kuukautta myöhemmin kuin viime vuonna, tuottamaan satoa. Jos tulee kylmät ilmat syksykurpitsoista ei varmaan ehdi tulla mitään. Ruusukaalitkaan eivät ole alkaneet ruusuja tuottamaan? Joku on niistäkin tehnyt pitsilehtiä. Lehtikaali on kyllä tuottanut satoa yli omankin tarpeen. Kanatkin ovat niitä jonkun verran syöneet.
Nyt eletään kesäkuukausien viimeistä päivää. Ihania auringonlaskuja on saanut ihailla ihanassa säässä koko elokuun.Ja auringonnousuja. 


Huono kuva eilen aamulla, ennen töihiin lähtöä. Ja voi hyssykät, sen verran tohinoissani olin, että huomasin töissä pukukopilla, että oli virkatut tossut ja puutarhacroksit jalassa:0! 

Huomenna on jo syyskuu. Niin se kesä taas meni.
Mitäköhän se syksykin taas tuo tullessaan, työrintamalla varmaan muutoksia muutosten perään, opiskelua, käsitöitä, pimeyttä, sadetta, kynntilöiden valoa, kansalaisopiston kursseja, tyttären luona Tampereella piipahteluja ainakin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!