maanantai 21. syyskuuta 2015

Pikapizzaa ja puutarhapäivitys

Puutarha alkaa väkisinkin näyttämään syksyiseltä. Enemmän on kuihtunutta kukkaa ja puskaa kuin kukkivaa. Puutarhassani kyllä kasvukausi loppui aivan liian aikaisin tai oli turkasen huono.


Nyt vasta nämä kerratut auringonkukat alkoivat kukkia, yksi kuolikin. Isot tummat auringonkukat ehtivät näyttämään hyvin väriään ja keräämään amppareita. Ne saavat jäädä talveksi pystyyn lintujen syötäväksä. 
Päärynäpuun ja mongolianvaahteran ruskaa, kurttulehtiruusunmarjat ovat komeita, pitäis ehtiä hiukan tekemään niistä hilloa.Silkkkikukka jaksaa vielä kukkia.Lobeliat ja samettiruusut ovat seinän vieressä vielä hyvävointisia.

Syysvuokko aloittaa kukintaansa.Ihmekukassakin on kukkien lisäksi vielä nuppuja.


No niin, nyt vasta pienet ruusukaalit puskevat päätään. Ole vielä lämmintä tovin, että edes maistiaiset saisin.

Kesäkurpitsaa on tullut sitte niin heikosti, että. Voitaikinalevyjen päälle tein pikapizzat. Pohjalle sivelin tomaattisosetta. Päälle paloittelin valkoisten ja punaisten tomaattien lisäksi lehtikaalia ryöppäyksen jälkeen, sipuleita ja päälimmäiseksi tietysti juustoa. Sitten uuniin niin että juusto hyvin suli. Nopea iltapala ja vaikka töihin evääksi.

Snowball oikealla, yli 300g ja vasemmalla valkoinen venäläinen. Molempia tuli tasan kaksi kpl, mihin noiden kanssa joudun...Paprikat lähtivät kesäkuun alussa hyvään kasvuun ja alkuja oli monta. Sitten kasvu tyssäsi ja tämä yksi kasvoi edes sen veran, että pariin voileipään renkaita sain. Muut mätänivät. Tämänkin kypsytin sisällä loppuun, kuten suurimman osan tomaateistakin. Niitä sentään muutama kilo yhteensä tuli ja vieläkin kymmenkunta kasvarissa on, kahden vihreän paprikan lisäksi. Minulla oli kaksi paparikaa, toinen teki kukkansakin vasta elokuussa. Eihän se nyt enää juuri kasva, kun valoakin on niin vähän. Höh!Nyt on lämmintä, mutta pari viikkoa sitten laitoin kasvariin lyhdyn yöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!