lauantai 3. lokakuuta 2015

Carmelitas



Töissä joku oli tehnyt taas kerran herkkuja. Ja silloin, kun niitä on tarjolla, pitää olla nopea..ohjeita oli jäänyt vielä sentään jaettavaksi. Teinpä sitten kotona oman piirakan.



Carmelitas-neliöt n 16 palaa

3½dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
150g voita
1dl maitoa
Täyte:
1prk(n400g) karamellisoitua kondensoitua maitoa tai keitä 2½ tuntia kondensoitua maitoa tölkissään
100g tummaa suklaata rouhittuna

1. Keitä kondensoitumaito, jos sinulla ei ole valmiiksi karamellisoitua.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
3. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet,sokerit ja leivinjauhe kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Ota 1½dl muruseoksesta syrjään ja jätä odottamaan. Lisää maito loppuun muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille(n.20x20cm), painele jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi. Pistele haarukalla. Paista pohja uunin keskitasolla n 15min.
5. Lusikoi kondensoitu maito esipaistetun pohjan päälle pieninä nokareina. Ripottele päälle suklaarouhe sekä päällimmäiseksi muruseos.
6. Paista kakkua vielä 15min. Anna jäähtyä hyvin ennen paloihin leikkaamista.



Piirakkaa syötyäni ymmärsin hyvin, miksei kahvihuoneen pöydälle ollut jäänyt piirakasta muruakaan!


Vihdoinkin Savion keltaluumut ovat alkaneet kypsymään. Ovat todella makean mehukkaita, kunpa olisi tullut enemmän, vain kymmenen luumua kasvoi isoksi. 




Pieniä alkuja oli kymmenittäin, mutta kuivuivat ja tippuivat alas. No, olen tyytyväinen kymmeneenkin, onhan eka vuosi, kun yleensä tuli yhtään. Parikkalan tummaluumut vieläkin odotuttavat itseään. Sen pitäisi olla itsepölytteinen ja hyvä pölyttäjä keltaluumuille. Jos sitten ensi vuonna..
Myrskystä selvittiin ilman tuhoja, tänään oltiin isännän kanssa karpalometsällä ihanan aurinkoisessa syyssäässä. Viikonloppuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!