lauantai 24. lokakuuta 2015

Rottajahti


Kanat ovat nyt viety talvihoitoon. Olivat mukavan näköisiä, kun osalla oli sulkasato taas meneillään. Tänä vuonna Ape pudotti sulkansa jo vähän aikasempaa, eli oli paremman näköinen kuin viime vuonna.Vastassa olikin uusi kanalauma kukkonsa kanssa. Kukot eivät tulleetkaan niin hyvin toimeen. Tappelua ei tullut, Ape vaan paineli kauheaa kyytiä pakoon ja meni munintakoppiin piiloon. Kaipa se ajan kanssa rauhoittuu...
Tässä melkein pari kuukautta on jo pyydystetty rottia. Ne tuholaiset äkkäsivät, että meillä on kananruokaa. Olivat kaivaneet varaston alta kuopan kanatarhan puolelle ja kulkivat sitä reittiä murkinoimaan. Aina tuli uusi kuoppa, kun toisen peitti. Ruoka-astiat kerättiin yöksi pois. 

Ei auttanut muu kuin ostaa rotankräpsä. No eihän siihen ensin mennyt yhtään, rotta on varsin viisas. Isätä keksi josjonkinlaisia huijauksia päätyä ansaan ja alkoihan niitä tulla jo niin paljon, että ihan pelottaa kuinka paljon niitä oikein on!! Kymmenkunta rottaa on saatu!Nyt saa virittää ennemmän satimia ja antaa rauhassa olla kanatarhassa, kun kanat ovat poissa ja kissakaan ei sinne pääse. Sekös sitä harmittikin, olisi varmaan saanut enemmänkin kiinni jos olisi sinne päässyt. Eli kissakin on osallistunut rottajahtiin onnistuneesti. Toivottavasti rotat häipyy muualle, kun huomaavat, että ruuan tähteitä ei enää löydy. Pääasia, etteivät vaan meille sisälle ala pyrkimään!! Ne tekevät ihan hirmuista tuhoa!
Tänään olisi tarjolla haravointi puuhia, ilmakin näyttää ainakin nyt tyynelle.
Hyvää viikon vaihdetta.

2 kommenttia:

 1. Hyih rotille!! Hitsiläinen kun ne on niin viisaita että niiden kanssa saa olla tarkkana kuin porkkana, mutta onneksi te olette jo päässeet hyvään alkuun taistossa. Voitonmaku suussa ja silleen!!! :)

  Ihanat kanaset ja kukkoset, toivottavasti sopu sijaa antaa talvihoidossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvällä alulla..mieluummin loppusuoralla;) joka päivä vaan niitä tulee..
   Toivon myös kanalaumaan sopua.

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!