Vaikka lehtikaalit ovatkin saaneet kylmäkäsittelyn, eli pakkasta on ollut lähemmäs kymmenenkin astetta, nämä vaan ovat pystyssä terhakkaasti edelleen ja käyttökelpoisia.
Sain ennen pakkasia kesäkurpitsan talteen, ne taas eivät pakkasta siedä, joten niiden paleltuneet varret on heitetty kompostiin.
Näitä kahta hyväksikäyttäen tein suolaisen kasvispannukakun.
Uunipellilliseen tarvitset:
100 g margariinia
8 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl meiramia
0,5 tl suolaa
50 g lehtikaalia
1 kesäkurpitsa
tölkki fetajuustokuutioita (n 2dl)
Sulata margariini ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa puolet
maidosta ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää seos
munamaitoon. Sekoita joukkoon loppu maito ja rasva. Riivi lehtikaalien
paksuimmat ruodit pois ja pilko lehdet pieniksi. Raasta kesäkurpitsa
karkeaksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle
uunipannulle. Levitä kasvikset ja mutennettu fetajuusto päälle. Paista pannaria
225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!