keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kasvispannari




Vaikka lehtikaalit ovatkin saaneet kylmäkäsittelyn, eli pakkasta on ollut lähemmäs kymmenenkin astetta, nämä vaan ovat pystyssä terhakkaasti edelleen ja käyttökelpoisia.
Sain ennen pakkasia kesäkurpitsan talteen, ne taas eivät pakkasta siedä, joten niiden paleltuneet varret on heitetty kompostiin.
Näitä kahta hyväksikäyttäen tein suolaisen kasvispannukakun.



Uunipellilliseen tarvitset:

100 g margariinia

8 dl maitoa

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl meiramia

0,5 tl suolaa

50 g lehtikaalia

1 kesäkurpitsa

tölkki fetajuustokuutioita (n 2dl)

Sulata margariini ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa puolet maidosta ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää seos munamaitoon. Sekoita joukkoon loppu maito ja rasva. Riivi lehtikaalien paksuimmat ruodit pois ja pilko lehdet pieniksi. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle korkealaitaiselle uunipannulle. Levitä kasvikset ja mutennettu fetajuusto päälle. Paista pannaria 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!