Pikkujoulut alkavat olla lopuillaan ja isojoulu sen kun lähestyy. On kolmas adventtisunnuntai ja aattoon on enää 11 päivää, puolitoista viikkoa.
Nyt olen sentään jotain saanut aikaiseksi, pakkasessa on jo jouluherkkuja, kaappeja ja laatikoita on tullut siivotuksi, joulukortit ovat lähettämistä vaille valmiit jne..
Saaristolaisleivän joukkoon laitoin puolukoita ja tämän taatelikakun joukkoon myös itsepoimittuja karpaloita.
Pakastimia vaivaa täysinäisyys johtuen hyvästä marja vuodesta, mitenkä ihmeessä saan mahtumaan niihin enää mitään...
No sain kuin sainkin suklaisen karpalo-taatelikakun puolikkaat vielä jonnekin koloon sovitettua.
Kakun ohje:
3dl kahvijuomaa
2dl sokeria
1pkt (250g) taateleita
200g voita t margariinia
2 kananmunaa
100g tummaa suklaata
1dl jäisiä karpaloita
5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniiliinisokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka(1,5l).
Keitä taateileita pehmeäksi kattilassa kahvin ja sokerin kanssa. Lisää lopuksi rasva ja kiehauta.
Anna seoksen jäähtyä.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
Sekoita karkeaksi rouhittu suklaa ja muut kuiva-aineet jauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua keskitasolla 175 asteessa n tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!