lauantai 26. maaliskuuta 2016

Porkkanavanukas


Eilen syötiin sitten intialaista porkkanavanukasta. Ohje on uusimmasta Maku-lehdistä, hiukan mukailtuna. 


Netistä en sitä vielä löytänyt. Olihan se vähän erilaista, maku oli kyllä hyvä, kardemummainen. Porkkanaraaste ei ollut hilloontunut vaan oli hienoa pureskeltavaa pähkinöiden kanssa.





550g porkkanoita 
2rkl voita
1dl kuohukermaa
1tl kardemummaa
3/4dl sokeria
Tarjoiluun:
2rkl pähkinöitä
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi.
Sulata voi kattilassa. Lisää raaste ja kuumenna sekoitellen. Anna hautua n 4min välillä sekoitellen.
Lisää kerma, kardemumma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes kerma on lähes kokonaan imeytynyt raasteeseen.


Vuoraa annos vuuat kemulla, jaa seos vuokiin ja anna jäähtyä. Taita kelmujen liepeet päälle ja nosta vuuat jääkaappiin seuraavaksi päiväksi.
Rouhi pähkinät. Vaahdota vaniljakastike.
Kumoa vanukkaat tarjoiluastialle ja koristele vaniljakastikkeella ja pähkinöillä.


Yritin myös marmoroida kananmunia soijakastikkeella. Kauemmin olis pitänyt antaa niiden liota soijassa. Tolla konstilla sai hyvin suolaisuuden kananmunaan.



2 kommenttia:

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!