keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Ricottaa

 
Jopas oli ricotta-juuston teko simppeliä, tai sanoisko maitojuuston. Käytin sitä samaisessa Glorian ruoka ja viini-lehdessä olleeseen pizzaan. Olikin siinä varsin hyvää.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2 l täysmaitoa                 
kuohukermaa 3,33 dl           
1 tl suolaa                    
4rkl vastapuristettua sitruunamehua
 
1. Mittaa maito, kerma ja suola kattilaan. Anna lämmetä hitaasti keskilämmöllä, n. 10min. Sekoittele välillä. Lisää sitruunanmehu ja vähennä lämpö minimiin. Sekoita koko ajan, kunnes seos muuttuu rakeiseksi. n. 2min. Kaada massa harsokankalla vuorattuun siivilään anna valua noin tunti. Laita juusto rasiaan, peitä kelmulla. Säilytä viileäässä.
Juustoa riitti ainakin kolmeen pizzaan ja jäi ylikin.
 
Pizzapohja:

1½ dl vettä
15 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!