sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kesäkauden päätös


Meillä vietettiin perjantaina meidän "sadonkorjuujuhlaa, kesän päätöstä, pojan synttäreitä, viimeistä kunnon ulkona syömistä", ihan miten vaan. Ilta sujui oikein mukavasti, vaikka alussa iski paniikki, kun vieraat tulivat 45min kutsuttua aikaisemmin, ihan en ollut vielä valmis.. Onneksi puutarhassa ja kanoissa riitti ihmeteltävää(ja tuttua väkeä vieraat, sain apua);)Ilma oli mitä ihanin. Myöhemmin illalla tuikuissakin tulet paloi niin ihanasti, kun oli aivan tyyntä. Vähän vilposta tuli myöhemmin, mutta shaalia niskaan. Ja mikä parasta, tällä kertaa lentomurkut ymmärsivät pysyä pois!
Tarjoilin  aikaisemmin näyttämääni alkoholitonta kuohujuomaa (oli muuten hyvää ja pihlajan maku maistui), sangriaa ja sitruunamehua mintun lehdillä,Jamie Oliverin kaalisalaattia, ohratäytteisiä tomaatteja, erilaisia maustettuja grillimakkaroita, mozzarella+yrttivoilla täytettyä maalaisleipää, foccasiaa ja kahvin kanssa mustikka-vaniljavanukaskakkua.


Ompelin kaitaliinan omppukankaasta,


Omenapuun alta auringonkukat


Jamie Oliverilta sirtuuna-lime-jääpala-kivennäisvesi-mintunlehti-juoma, raikasta. Sangriaan laitoin karhunvatukoita


Kaalisalaatissa, tietysti keräkaalia, sipuli, chiliä, sitruunamehua, ripaus suolaa ja pippuria, oliiviöjyä hiukan päälle. Tomaateissa oli ohran lisäksi cashewpähkinöitä, yrttejä, tomaatin sisustaa, juustoraastetta ja mausteita. On muuten kirppis tarjotin ja kaalinlehtikulho


Yrttivoihin laitoin lipstikkaa, persiljaa ja basilikaa


vaniljavanukasta, kermavaahtoa, vaniljasokeria, mustikoita, liivatetta ja hyytelösokeria, kaurakeksi- pohja, NAM


Pääsivät nämäkin betonityöt käyttöön




Lauantaina nautittiin 120-vuotis synttäreillä hyvästä ruuasta, hauskasta ohjelmasta ja lämpimästä kauniista elokuun illasta.
Toivottavasti ensi viikonloppuna on myös kaunista, kun on viralliset venetsialaiset, itse olen töissä, joten pitääkää te toiset hauskaa ja nauttikaa hyvästä ruuasta! Ja huomioikaa raketteja ampuessanne eläimet, olkaa varovaisia.

4 kommenttia:

  1. On teillä ollut ihana tunnelma ja monenmoiset herkut! Askeleita tuo on vaatinut runsaasti, mutta varmaan kaikille osallistujille jäi hienot muistot. Onnea!

    VastaaPoista
  2. Kysyisin vielä, että miten olet nuo lyhdyt valanut? Tuo kivikoriste reunassa on erityisen ihana. Tekisi mieli kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) kyllä alkuun pitikin ottaa askelia ja rivakasti!
      Olen tehnyt lyhdyn prinkles purkkiin ja srayliimalla kiinnittänyt purkin sisäpuolelle pienen virkatun pitsikoristeen. Kokeilemaan vaan!
      Rouva Hyrskyn Myrskyn (blogger ei pelitä kunnolla)

      Poista
  3. Kiitos, jospa vaikka uskaltaisi...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!