lauantai 5. lokakuuta 2013

Omenapaistos


Keräsimme ennen pakkasia anopin mökiltä omenat puusta ja olen säilyttänyt niitä autotallissa. Ne ovat jopa säilyneet suht hyvin. Mutta jos ei enää ole omia omenoita, joita voisi käyttää tähän paistokseen, kotimaisia omenoita voi olla kaupassa ja toreilla. Paremman puutteessa ulkomaisetkin käy;)



8 annosta
n 600g happamia omenoita
½ dl siirappia/fariinisokeri
1 tl kanelia
taikina:
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
pinnalle:
1 dl (50g) pähkinöitä

1. Voitele korkereunainen piirakkavuoka
2. Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi omenat. Levitä omenat vuokaan. Valuta siirappi päälle ja ripottele kaneli. Sekoita nostellen, jotta omenat maustuvat tasaisesti.

3. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kuivataineet, sekoita tasaiseksi taikinaksi.


Varsin keltaista, Tyynen ja Veeran munia
 
4. Levitä taikina omenoiden päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.



Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 min. Tarjoile vähän jäähtyneenä esim. vaniljavanukkaan kanssa.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!