sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vähän kevyemmin


Ostin tässä kesällä kirja-alesta mm Heli Kuusipalon Dolce Patata-keittokirjan.



Joskus on hyvä tehdä kasvisruokaa. Isännän mielestä ne eivät hänelle riitä, eikä kasvava poika niillä kasva. Hyviä ovat, mutta liian "laihoja" ainoaksi ateriaksi..No silti niitä välillä tarjoilen, kuten nyt linssikeittoa



Kummipoika oli kasvattanut chilejä, joita nyt käytin keittoon




4dl linssejä
1 sipuli
1 porkkana
2-4 valkosipulinkynttä
1 chilipalko kokonaisena
1 rkl garam masalamaustetahna
1½ litraa vettä
suolaa ja pippuria

Kuori ja paloittele sipulit. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Lisää mausteet ja lämmitä niitä hetki. Käytin itse garam masala-jauhetta. Lisää muut aineet kattilaan. Keitä 20min ja mausta.Jos et pidä tulisesta ruuasta pidä vain hetki chilipalkoa keitossa tai jätä kokonaan pois. Minulla oli punaisia linssejä, joita ei tarvitse liottaa, huuhtelin vain ennen keittoon lisäystä. Tein annoksen puolitoista kertaisena.



Jälkkärikisi omenapuolukkapiirakka. Pohjana mustikkapiirakkani pohja ja päälle omenalohkoja, itse poimittuja puolukoita ja muscovadosokeria. Nopeasti valmistettu ateria. Ja nyt ulos, ei sada kuten eilen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!