torstai 24. lokakuuta 2013

Tuoreen leivän tuoksua ja makua aamulla


Oli hyvää ja helppo valmistus tuoreelle leivälle. En ehkä ensikerralla laita ihan noin paljon suolaa ja käytän "tuoreempaa" hiivaa. Käytän kuivahiivaa tosi harvoin, nytkin löysin vuoden vanhaa jauhokaapin perukoilta. Ei se nyt aivan kelvotonta ollut, mutta enemmän olisi voinut nousta. Pidin siis taikinan jääkaapissa yön (14-15h) kelmulla peitettynä, työstin pyöreäski ja annoin olla reilun puolen tuntia odottelemaassa uuniin pääsyä. Vuoka oli tavallinen uunivuoka, jonka päälle laitoin lautasen( kesti uunia).


 Olis voinnut nousta enemmän, varsin notkeaa taikinaa, käytä työstämisessä tarpeeksi jauhoja


Onhan siellä reikiä, kuivahiivan teho testattu vuosi jälkeen parasta ennen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!