perjantai 10. tammikuuta 2014

Herkutteluja..


..jotka puntarin mukaan sais kyllä nyt vähäksi aikaa jättää väliin..
Mä olen sitten tapellut koneen ja netin kanssa n. kuukauden verran. Ensin itse temppuili ja kohta sen korjauksen jälkeen netti. että meinas mennä hermot, mutta ei mennyt, olen itse asiassa tyytyväinen, etten niin riippuvainen tästä masiinasta ole. Tänään pari setää kävi ihmettelemässä puhelin piuhoja sisällä. Ei niistäkään kunnon vikaa löytynyt, täällä taitaa olla liian "sähköistä" ja siinä vika..No pääasia, että nyt toimii.
Tässä uuden vuoden vaihteen jälkeen tuli tarjoiltua uusia makuelämyksiä, siis vanhaa, mutta uusissa muodoissa.
Eli talkkuna-puolukkakakkua. Talkkuna on minusta aivan huippua ihan vaan piimän kanssa. Saan ihan yksin syödä tätä herkkua:)
Sitten tein suolapaloja(ehkäpä näitä tarjotaan rippijuhlissakina)taateli-homejuusto-ilmakuivattuakinkkupalat, sekä perus taatelikakku muunneltuna suklaalla.










 Talkkuna-puolukkakakku


pohja:
200g digestivekeksejä
100g margariinia

täyte:
4 liivatelehteä
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g rahkaa
1½ dl talkkunajauhoja
1dl sokeria
200g puolukoita
Päälle:
1dl puolukoita

1.Hienonna keksit ja lisää sulatettu rasva, sekoita.
2.Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20cm) pohjalle. Painele keksi-rasvaseos pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3.Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka vaahtoon vatkaten. Sekoita joukkoon talkkunajauhot, sokeri ja osittain survotut puolukat. Kääntele kaikki aineet sekaisin.
4.Kiehauta 2rkl vettä. Liota puristellut liivatteet kiehuvaan veteen.
5.Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku jäähtymään jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele puolukoin.
Tämä on niin kuin syksyinen jälkkäri, mutta kävi mainiosti kakusta.

2 kommenttia:

  1. Tuota talkkunakakkua on kyllä ehdottomasti kokeiltava! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, jos vaan talkkuna maistuu! Puolukat tekevät kakusta raikkaan.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!