torstai 3. huhtikuuta 2014

Nyhtöpossu


Tämä on nyt näitä, joita ns kaikki muutkin kokeillee/tekee. Vähän joka lehdissä on nyhtöpossun, Pulled Pork-ohjeita. Tavallisesta possun kaslerista tulee jotain aivan kielenvievää herkkua.
Pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Ajatuksena oli kaslerin pala laittaa ulkopönttöön, mutta isäntä meinasi, että lämpötilan pysyminen n 110 asteessa 5-6 tuntia on jo liian haasteellista ja aikaa vievää. Myönnyin ja sähköuunissa se valmiiksi(joo laiskuus iski) marinoitu runsaan kilon kaslerin pala valmistui n 5,5 tunnissa, jälkilämmössä vielä tovi. Sitten nyhdin paloja ja syötiin speltti-porkkana-nyhtöpossu-purilaisia. Olihan se hyvää.

Kerralla meni koko liha, eli isompi saa olla ensi kerralla ja jos ihan ostaisin tiskiltä kaslerin ilman mausteita, paljon löytyi ihania marinointi ohjeita, että niistä ei pulaa ole. Kesällä haluan kyllä kokeilla sitä savustuspöntössä. Eikä nälkä saa kyllä olla vielä tämän ruuan avalmistuksen alussa..

4 kommenttia:

 1. Meillä kokeillaan nyhtölammasta pääsiäisenä. Toivottavasti tulee yhtä hyvää kuin sinun possustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee, kun on hyvät mausteet ja riittävän kauan kypsymässä!

   Poista
 2. Oi oi, onpa herkullisen näköistä! Minäkin ajattelin valmistaa pääsiäisen kunniaksi nyhtölammasta. Annan ohjeessa käytetään karitsan potkaa, onkohan se hyvä valinta lihaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkullista varmasti tulee karitsastakin. Varmasti potka sopii, koska pitkään yleensä haudutetaan ja karitsa on mureaa. Ei kun kokeilemaan!

   Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!