lauantai 26. heinäkuuta 2014

Itsensä kehuminen

voi olla vaikeaa. Mutta tämän puutarhuristin itsestään kertominen ja toiselle ajatuksen luominen puutarhastaan, meni kyllä täydellisen metsään. Tulee kyllä jo mieleen harkittu sellainen..Nimittäin tämä ei mielestäni ole tietämättömän puutarhaharrastuksen aloittelijan puutarha, kuten omistaja itseään on tituleerannut. Puutarha oli kaunis,todella suuri, selkeät linjat, monimuotoinen, näyttelypuutarha suorastaan, paljon yksityiskohtia. Kasvit olivat reheviä ja rikkaruohoja ei käytännössä juuri missään, miltei steriili. Ihan pienellä työllä, eikä Fiskarssin lapiolla, tätä pidetä kunnossa, eikä ole tehty. Tälläisen puutarhan hoitajalla on tietoa ja taitoa.
Kuvat eivät valitettavasti kerro kaikkea, mutta edottomasti kannattaisi olla avoimet puutarhat päivänä auki!

Puhdasta kalliota, mehikasvein, josta noustiin kasvarille. Siellä kasvoi paljon mm viinirypäleitä.

Monta vierailijaa oli, ilma ainakin suosi. Kukkamaan reunat rajattu vanhoilla sähkötolpilla ja hiekalla, erittäin siistit

Varteen otettava idea, kukkamaan reunus polun pohjaksi

Muotoon leikatut runkotuijat

Rantalentiskenttä, josta suoraan saunaan ja uimaan

Pikkula ja hiekkaranta

Oma saari paviljongilla. Kaivettu lampi.

 Paljon erilaisia levähdyspaikkoja, metallisia penkkejä. Betonitöitä hiekkarannalla, kurjenmiekkojen takana on krokotiili

Olipa mukava palata omaan piskuiseen ns luomupihaansa, jossa kanat saa kyllikseen rikkaruohoja;) 
Opin, että mm saskatoonia voi vielä leikata heti viimeisen marjatertun jälkeen. Minun puskani, kun on jo niin korkea, että oli pikkasen haasteellista saada siihen verkkoa.
Sekä, että onnenpensasta voi leikata muotoon. Tässä ko. puutarhassa ne olivat todella tuuheat ja pyöreät. Eikä ollut kauaa aikaa, kun oli leikatut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!