1dl raparperipaloja
1/4dl vettä
1½dl hillosokeria
1 kananmuna
25g voita
tein tuplana, siitä tuli 2 pilttipurkillista(pientä)
Keitä raparperit ja vesi kattilassa soseeksi. Siirrä sose teräskulhoon ja anna jäähtyä hetken. Lisää sokeri ja muna raprperisoseeseen, sekoita hyvin vispilällä. Keitä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen n 10 tai kunnes seos sakenee. Veden ei tarvitse kiehua voimalla. Ota kulho pois vedestä ja lisää voi nokareina, sekoita hyvin. Kaada puhtaaseen purkkiin. Jäähdytä. Ei ole pakko keittää vesihauteessa.
On nyt ainakin vajaan viikon säilynyt jääkaapissa hyvin.
Uusimmassa Maku-lehdissä oli myös raparpericurdin ohje, veden tilalla mansikkamehutiiviste ja hillosokerin tilalla erikoishienoa sokeria.
Sopii mm lättyjen päälle, pipareille, jätskin kanssa, paahtikselle ja mihin itse haluaa.
Toivottavasti nyt alkavat lämpimät jaksot, helteitä en toivo.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!