perjantai 4. heinäkuuta 2014

Raparperitahnaa-Rhubarb curd

Jo muutamia päiviä sitten tein Maistuis varmaan sullekin-blogin ohjeen aineksien mukaan raparperista curdia. Gurd kääntyy rahkaksi, mutta maitoa ei ole kuin voi muodossa. Tahnan väri vaihtelee raparperien ja kananmunien mukaan. On nopea ja helppo tehdä. Kuulostaa vaan taas rhubarb curdina vaikealta, mutta hyvää on. Siitä ei pääse mihinkään!


 
1dl raparperipaloja
1/4dl vettä
1½dl hillosokeria
1 kananmuna
25g voita
tein tuplana, siitä tuli 2 pilttipurkillista(pientä)

Keitä raparperit ja vesi kattilassa soseeksi. Siirrä sose teräskulhoon ja anna jäähtyä hetken. Lisää sokeri ja muna raprperisoseeseen, sekoita hyvin vispilällä. Keitä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen n 10 tai kunnes seos sakenee. Veden ei tarvitse kiehua voimalla. Ota kulho pois vedestä ja lisää voi nokareina, sekoita hyvin. Kaada puhtaaseen purkkiin. Jäähdytä. Ei ole pakko keittää vesihauteessa.
On nyt ainakin vajaan viikon säilynyt jääkaapissa hyvin.
Uusimmassa Maku-lehdissä oli myös raparpericurdin ohje, veden tilalla mansikkamehutiiviste ja hillosokerin tilalla erikoishienoa sokeria.


 
Sopii mm lättyjen päälle, pipareille, jätskin kanssa, paahtikselle ja mihin itse haluaa.
Toivottavasti nyt alkavat lämpimät jaksot, helteitä en toivo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!