maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ja jätski maistuu


Jogurttijäätelö

½ vaniljatanko
1dl vettä
3/4dl sokeria
1rkl hunajaa
3dl kreikkalaista jogurttia
1dl maitoa

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Pane ne veden, hunajan ja sokerin kanssa kattilaan. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä. Poista vaniljatangon puolikkaat ja lisää liemeen jogurtti ja maito. Kaada jogurttiliemi jäätelömuotteihin ja laita pakkaseen yön yli. Voit lisätä esim marjoja, marjasoseita joukkoon.
esim mustikkasose: ½dl soseutettuja mustikoita, 1tl vettä ja 1tl tomusokeria

Vaniljakermajäätelö 

1 vaniljatanko/2tl vaniljasokeria
4dl täysmaitoa
4dl kuohukermaa
2dl sokeria
6 munankeltuaista

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Lisää ne maidon ja kerman kanssa teräskattilaan. Kiehauta,nosta kattila levyltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sitä koko ajan sekoittaen. Kun seos on 85-asteista tai sakenee, nosta kattila liedeltä-seos ei saa kiehua.
Siilaa seos suht isoreikäisellä siivilällä(pienestä ei tule läpi), jottei jäätelössä ole mahdollisia munan kokkareita. Laita jäähtymään jääkaappiin. Jäähtymisen jälkeen laita pakkaseen ja sekoittele välillä. Kun jäätelö on sopivan kohmeista (n. 1-2 tuntia) tee palloja. 
Voit lisätä tähänkin mukaan hilloja, marjoja, siirappeja, suklaata ym sattumia. 
Mitä rasvaisempaa, sitä kuohkeampaa, sekä sulaa hitaammin. Hyvää ja erittäin täyteläistä!!


Mietin, että ostaisinko jäätelökoneen, mutta tulin siihen tulokseen, että kaapit ovat täynnä ja jos pari kertaa kesässä teen tätä kaloripommijäätelöä, se onnistuu varsin näpsästi ilmankin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!