sunnuntai 15. marraskuuta 2015

SaippuakurssillaNyt on harrastettu kolme päivää ahkeraan. Perjantaina olin Tampereella kädentaitomessuilla, eilen ja tänään saippuakursilla.
Messuille menin n klo 11 aikaan ja voi jysäys. Valehtelemati kilometrin päähän, parkkipaikan peränurkkaa lähennellen sain autoni ja lähes joka myyntipisteen luona tiheä ihmismassa edessä. Eli ei kivaa ja hikikin tuli ja happi tuntui tungoksessa loppuvan. Enpä sitten kaikkea kunnolla jaksanutkaan kiertää, tuli ähky. Tein itselleni listan, mitä voisin ostaa. No eihän sellaisia ikinä löydä mitä erikoisesti hakee..jotain askartelutarvikkeita löytyi, sekä yksi valmis joululahjakin;). Yritin olla ostamatta mitään, mitä listassani ei ollut, vaan yhden kilon virkkuulankarullan ostin, kun oli niin halpaa..Tietynlaisia puunappeja hain, mutten löytänyt, nappeja kyllä oli pilvin pimein. Tilaan siis netistä.
Eilen ja tänään väsäsin siis saippuoita. Se olikin kivaa puuhaa.Tarvikkeet perussaippuaan on kookosrasva, oliiviöljy, vesi ja lipeä. Mukaan heitin kesällä keräämiäni ja kuvatettuja kehäkukan terälehtiä, sekä piparmintun lehtiä.
Kuvassa ovat lauantaina tehdyt kehäkukkasaippuat ja nyt maitotölkeissä odottaa paparikainen ja piparminttuinen saippua satsi. Jännää millaisia niistä tulee. Valmista käytettäväkisi ko saippuat ovat jouluksi ja säilyvät kaksi vuotta. Kurssikaverin saippuoita, etualan saippuoissa on ruusun terälehtiä joukossa.

Messuillakin huomioin, että saippuanmyyjiä oli paljon, sekä pöllöaiheisia juttuja näkyi myös jonkin verran. Minullakin pöllötyynyprojekti odottaa alkuun pääsyään, tarvikkeet ovat jo odottaneet varmaan vuoden verran, mutta kun aina tulee jotain muuta. Ei millään ehdi kaikkea, tai ehtis hiukan enemmmän, kun ryhtyis toimeen eikä suunnittelisi niin paljon..
 

2 kommenttia:

  1. Olipa lohduttavaa kuulla Tampereen messuista. Voitin nimittäin arvonnassa pääsylipun sinne ja jopa olimme Tampereella perjantaina. Ajattelin kuitenkin, että on parempi viettää laatuaikaa pikkurengin kanssa eikä rynniä parkkipaikkaa etsimään ja päätös taisi tosiaan olla oikea. Kiva juttu tuo saippuan teko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti oli hyvä päätös olla pikkurengin kanssa, kuin hikoilla ja rynniä tuolla messuilla! Eikä mielestäni kauheesti mitään uutta ideakaan sieltä saanut, paljon samaa kuin muina vuosina. Minäkin kiertelin tyttären kanssa myöhemmin kaupungilla ja se oli paljon mukavampaa.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!