maanantai 5. toukokuuta 2014

Säilötyt voikukannuput


Uusimmassa Maku-lehdissä oli mainio ohje voikukille. Näinpä jossain blogissakin säilötyn nuppuja vähän erilaisella ohjeella. 
Pari päivää sitten ei tahtonut oikein hyvin löytyä nuppuja, mutta nyt muutaman päivän päästä on sekä nuppuja, että kukkia.
No löysin maistiaisia varten kuitenkin. Leivoin tänään sämpylöitä ja niiden päälle sain oman maan viinisuolaheinät ja persiljat. Säilöttyjä voikukannuppuja sattumiksi mukaan. Olivatpa hyviä, sopivat varmasti kuin kaprikset salaatteihinkin. 








2½ dl voikukannuppuja
1dl vettä
3/4dl valkoviinietikkaa
1rkl hunajaa
1tl suolaa

Huuhtele ja ryöppää nuppuja minuutin verran. Valuta ryöppäysvesi nupuista ja anna niiden jäähtyä liemen teon ajan.
Valmista etikkaliemi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta sekoittaen.
Pane valuneet nuput kannelliseen astiaan ja kaada kuuma liemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin. Parin päivän päästä nuput ovat valmiita maisteltavaksi.

Annoksesta tulee suurinpiirtein iso pilttipurkillinen.
Älä kerää voikukkia teiden läheisyydestä.

2 kommenttia:

  1. Tuotahan täytyy kokeilla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ollut enää riittävästi valkoviinietikkaa seuraavaan satsiin ja käytin loput tavallista etikkaa. En suosittele, eivät olleet yhtä hyviä!

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!