lauantai 17. tammikuuta 2015

Tikkana puussa, ei vaan pöllönä päässä


Hyvää lauantai aamua!Ai, että olen ihastunut näihin pöllöihin. Niinpä aloitin piposta, jossa pöllöt luuraavat. Lankana on ihanan lämpimän pehmoinen Novitan Lehto. Itselläni oli vain ohje pöllökuviolle, joten pipo oli kuvien perusteella kehiteltävä itse.Loin no 6 pyöröpuikoille 60s, 8krs 2n2o joustinneuletta ja 3 ainaoikeaa krs ja sen jälkeen 2 pöllöpalmikkoneuletta, vielä muutaman krs ja aloitin sädekavennukset(mm täältä löytyy kavennus vinkki).
Jakoavainpalmikkoneule on tehty 8:lla silmukalla, sen vieressä molemmin puolin 4n silmukkaa.Pöllö: jalat: 4s:n kierre oikealle:siirrä 2s apupuikolle työn taakse, neulo 2o, neulo apupuikon 2s oikein,4 silmukan kierre vasemmalle: siirrä 2s apupuikolle työn eteen, neulo 2s o, neulo apupuikon 2s o. Sitten neulo 10krs oikein, kaula: samoin kuin jalat. Kulmat ja "korvat": siirrä 2s apupuikolle työn taakse,  neulo 2o, neulo apupuikon, silmukat nurin, siirrä 2s apupuikolle työn eteen, 2n, apupuikon silmukat oikein.


 
Loppuksi vielä ompelin napit silmiksi, lankaa riitti vielä toiseenkin pipoon, johon loin 2s vähemmän ja tein enemmän pöllöjä. Vanttuut ajattelin nyt ainakin vielä tehdä.
Minua onnisti, kun olin kauppa reissulla Porissa, siellä oli Suomivilla alennuksella, vain 2e kerä, niin voitte uskoa, että pari kerää tuli mukaan.. 
Niin se tikkakin. On muuten ihan mahdoton siementen viskoja lintulaudalla!

 

2 kommenttia:

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!