keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

RaparperikorputKiva, että löytyi raparperille käyttöä muuhunkin kuin piirakkaan ja kakkuun leivonnassa, nimittäin korppuihin. Vieläpä helposti, ei tarvinnut työstää kauan, eikä ollut monivaiheinenkaan. Aikaa menee kypsennykseen ja kuivatukseen.
2 ohutta raparperinvartta
50g voita tai margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
2dl mantelijauhoja
2rkl turkinpippurirouhetta
½tl leivinjauhetta

Leikkaa pestyt ja kuoritut raparperit n ½ cm viipaleiksi.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen joukkoon vatkaten.
Yhdistä kuivataineet ja lisää ne taikinaan. 
Lisää lopuksi raparperit.
Muotoile taikinasta leivipaperi apunasi kaksi 3cm paksuista tankoa ja laita jähmettymään jääkaapiin n puoleksi tunniksi.
Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 15-20min.
Anna jäähtyä puolisen tuntia.
Leikkaa tangoita n 1cm paloja. Levitä ne pellille ja laita vielä uuniin 10 min(175-astetta).Sadetta nyt sitten tuntuu piisaavan. Ryytimaallekin pitäisi jo päästä kuokkimaan rikkaruohoja, että säästyisi pienellä vaivalla. Mites sinne menet, kun multa on koko ajan märkää.. Eipä tarvitse ainakaan kastella, jotain hyvääkin löytyy. Kasvit ovat rehevännäköisiä saadessaan tarpeeksi vettä. Liika tietysti on sitten liikaa.Mansikat kukkivat runsaasti. Jos sateet vaan jatkuvat, taatusti puolet homehtuvat.

Lupiinit kukkivat runsaasti taas uskollisesti. Onneksi näissä itsellään ja villisti tulleissa lupiineissa on muutakin väriä kuin tätä vallitsevaa liilaa.


 Kauniin värinen koppis.


Päiväliljat ovat aloittaneet kukintansa, mutta sateet verottavat niiden kukkinta-aikaa entisestään.


Olen istuttanut unkarin syreeni ainakin 10v sitten ko paikalleen, joka siis on tosi huono. Puskan kuuluisi olla jo yli 2 metrinen ja kukkia runsaasti, mutta minulla se on n metrin ja kukkii ensimmäistä kertaa. Paikka on ilmeisesti liian pimeä, maa on kovaa ja soraista. Parempaakaan paikkaa ei silloin löytynyt isoksi kasvavalle puskalle.Uusia tukia, tällä kertaa kultapallolle. 


Koirakin pääsi heittämään talviturkkinsa mereen. Itselläni turkki senkuin vahvistuu;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!