keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kasvatusta


Serenity in the Garden: Hellebores - The Enduring Mid-Winter Flower:
 Kuva Pinterstistä

Saatiin joululahjaksi kukka-asetelma, jossa on valkoinen jouluruusu. Olin kovasti iloinen siitä, koska jouluruusua olen ajatellut ostaa jo jonkin aikaa. Nytkin jouluksi sitä suunnittelin, mutta olin vähän myöhässä sen ostossa ja kukka valikoima oli niin huonoa että, jäi ostamatta. Hyvä niin. Haeskelin ohjeita sen hengissä pysymiseen mm. netistä, koska usein saan kaupasta ostetut kukat kuolemaan alta aikayksikön.Koitin mm olla kastelematta liikaa ja pitää tasaista kosteutta. Se onkin minulle todella haasteellista, en muista kastella kukkia ennenkuin ovat nuupallaan.. Tottakai kukka alkoi joulun jälkeen kuivua, ajattelin sen siis kuolevan. En heittänyt roskiin, koska vierellä oli vielä toistaiseksi vihreä muraatti. Ja kappas, jouluruusuun alkoikin tulla uutta, jes. Toivottavasti saan pysymään nyt hengissä kevääseen, jolloin toivon saavani istutetuksi sen ulos.


Toinen huvikseen kokeiltu kasvatus on avokado. Laitoin jo kesällä kiven lillumaan veteen. Siinä se lillui ainakin kaksi kuukautta. kivi halkesi ja pikku hiljaa siihen alkoi kehittyä verso. Istutin sen purkkiin ja nopeasti siitä kasvoikin puoli metrinen hujoppi, jossa muutama lehti. Mitään kaksi metristä en siitä aijo kasvattaa.


Kesäksi laitan sen kasvariin ja katsotaan miten siellä viihtyy. Mutta sain aikankin kivestä kasvin kasvatetuksi. Onnistumisen ilo tekee näin talvella mielen tyytyväiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!