keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Porkkanahilloke


Tein Marttojen joulumyyjäisiin ja jouluksi itselle porkkanahilloketta. Hilloke sai kovasti kehuja. Vielä oli purkin pohjalla hilloketta jäljellä. Jouluna sitä syötiin suolaisten keksien ja juustojen kanssa. Kun nyt tein skonsseja, päätin laittaa loput niiden päälle. 


Teetä tulee juoduksi skonssien kanssa. Olin lumen kolaus hommissa ja kyseinen yhdistelmä maistui erittäin hyvälle.

Porkkanahilloke 

500g porkkanoita
2dl vettä
1tl sitruunankuorta
2rkl sitruunanmehua
2dl hillosokeria

Kuori porkkanat ja paloittele pieniin palasiin(kypsyvät nopeammin). Keitä porkkanoita vedessä kunnes ovat pehmenneet.
Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon sitruuna sekä hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä n 10 min välillä sekoittaen.
Säilö hilloke puhtaisiin lasipurkkeihin.

 

2 kommenttia:

  1. Oi joo, mullaki on pakasteessa porkkanahilloketta vielä. Tosin laitoin siihen joitain jouluisia mausteita, joten uusi astetta freesimpi ohje oliki tarpeen. Kyl maar mä ne syön sieltä vaikka vähä joululle maistuiski. Se on niin hyvää kaiken kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje käy milloin vaan, mutta jouluna vaan tulee syödyksi enemmän jotain, minkä päälle voi herkkua laittaa. Nyt pitää alkaa ikävä kyllä hieman rajoittamaan tota herkuttelua jostain syystä..

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!