lauantai 20. huhtikuuta 2013

Fenkoli-katkarapurisotto


Päivä meni tänään yhtä sun toista touhutessa. Typerää siivousta ja ruuanlaittoa, kun piha kutsuu, sormet syyhyää päästä tönkimään ulos. Mutta pakko sinne oli päästä haravoimaan ja katselemaan, mitä lumen alta on paljastunut, kun vihdoinkin sulivat vesisateiden myötä pois.  Tietysti piti käydä vähän multa ja orvokki ostoksilla. Poika vaihtoi, tietysti maksusta, äidille kesärenkaat autoon. Huono omatunto jäi kyllä, etten enää klo 18 jälkeen lauantai illalla kehdannut mennä tallille (yksityinen pieni talli omassa kotipihassa)...No olin eilen ja huomenna ehdin pitkälle lenkille.
 
Otin pupusuojat pois mustikasta, saskatoonista ja luumuista. Mustikka sai ensimmäisen kahvinpuru satsin juurelleen. Ennen sateita eli torastai+perjantaita yhdellä kukkamaalani oli vielä kunnolla lunta, mutta nyt oli enää vain taponlehtien päällä hiukan, ovat niin varjoisessa paikassa. Kuvia en ehtinyt/huomannut ottaa yhtään, jos sitten huomenna, kun ei ole niin paljon puuhaa suunnitteilla. Ruokapuolikin on hoidossa, eli korvasieni-kalakeittoa. Mutta nyt vanhempi ruokahuolto kokeilu.


 
 

Fenkoli-katkarapurisotto

1 (200g) fenkolia
1 (120g) sipulia
1 valkosipulinkynsi
1-2 (100g) porkkanaa
2rkl oliivioljyä
3dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä(alkoholiton)
n. 7dl vettä+
2 rkl kasvisfondia
180g katkarapuja(pakaste)
1dl parmesaania
½dl tilliä hienonnettuna
ripaus mustapipuria

Ei hyvänen aika, nyt tuli niin hirvee uni, että kirjoituksesta ei tule mitään, jatkan aamulla ohjetta. Hyviä unia!




4 kommenttia:

  1. Sullahan kukkivat täällä blogin bannerissa krookukset oikein kunnolla! Laitatko kahvinpuruja happaman maan kasveille vai onko noissa mustikoissa jokin muukin taika? Mietin vain että tykkäisiköhän se minun syyshortensianikin kahvista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin siihen pirteän kevät kuvan, joten oli pakko selailla viime vuotisia kuvia. Että vaan täällä mun krookukset kukkivat;)
      Kahvinpuruja voi laittaa happamanmaan kasveille. Ei ole pakko ostaa rodomultaa. Meillä juodaan paljon kahvia, niin on hyvä, että saa käyttää sitä vielä johonkin muuhunkin tarkoitukseen. Esim erillinen pieni ämpäri+kansi keittiön kaapiin ja tyhjennys mustikan juureen! Montaa päivää ei kannata kerralla kerätä, koska kahvissa alkaa kasvaa matoja.

      Poista
  2. Kateellisena täällä luen, että lähdet tänään pitkälle lenkille - jos sillä suunnalla on yhtä upea sää kuin täällä, sinulla ja hepallasi on tiedossa nautittava lenkki ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan täälläkin oli tosi lämmin ja kaunis ilma. Käytiin läheisen järven rannalla, ei olleet vielä jäät lähteneet. Vajaa kahden tunnin ratsireissu, ja molemmilla oli hiki! Routaiset yhtäkkiä upottavat kuopat on pelottavia! Västäräkki nähtiin ja paljon perhosia myös!

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!