perjantai 12. huhtikuuta 2013

Mustikkamuffinit


Katselin ohjetta jo aijemmin, mutta teinkin toisen marjapiirakan marengilla. Nyt pari päivää sitten töissä sain maistaa ohjeen mukaan tehtyjä muffineita ja ne oli mmmm niin makoisia, että ohje oli kaivettava esiin ja leivottava mustikasta makeaa.





3,5 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sulatettua voita
1 kananmuna
3/4 dl maitoa
2,5 dl jäisiä mustikoita
Muruseos:
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
50g voita (huoneenlämpöistä)
1,5 tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivataineet. Sekoita kananmuna, maito ja rasva keskenään. Lisää se jauhoseokseen, sekoita tasaiseski taikinaksi. Täytä muffinivuoat täyteen, jos haluat muhkeita muffineja, muuten puoliväliin.
Tee muruseos. Sekoita kaikki aineet haarukalla murumassaksi. Ripottele muffineiden päälle. Paista muffineja 20-25 min.




Kuten kuvasta näkyy, nousevat yli laitojen, jos laittaa täyteen, eli n puolikas ehkä passeli. Jäiset mustikat tekevät taikinasta aika tönkköä, joten toimi ripeään, niin on helpompi lusikoida taikina vuokiin. Itselläni jäi muruseosta 12kpl muffinista, joten jos ei laita vuokia täyteen riittää taikinaa n 14-16 muffiniin ja muruseosta ei jää yli. Siksipä minun muffineissani on paljon kuorrutetta :)



Ihanaa yöllä ei ollut pakkasta enää ja päivällä eilen jopa 8 astetta lämmintä!! Kyllä se kesä sieltä tulee.. pikku hiljaa. Hevosen ympärillä pyöri jo eilen ensimmäinen hyttynen, niitä kaikkia lenteliöitä en kaipaa. Hevosellani on kesäihottuma, se ei ole ollenkaan mukavaa :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!