tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ei kuoria roskiin


En nyt niin hirveästi tykkää perunankuorista. Poika joskus laiskuuttaan on kuorineenkin perunat syönyt;)Uudet perunat ja uunissa rapean pinnan saaneet ovat asia erikseen. Täällä pyöriessäni löysin ohjeen käyttää kuoretkin hyödyksi! Katselin muitakin ohjeita ja yhdistelin niitä niin, että sain valmistettua ne uunissa. Tein siis molemmat samalla pelillä sekä sipsejä, että pääruualle perunat. Sipsien teossa, että niistä tulee rapeita, pitää muistaa käännellä ja pöyhiä sipsejä niin, että ne "kärventyisi-
vät" tasaisesti.
Perunoiden reseptejä katselin sieltä täältä mm Yhteishyvän ruokalehdistä ja tein sen mukaan mitä kaapista löytyi. Eli parmesaania perunoihin tehtyihin viiltoihin, sormisuolaa(jota toin tuliaisena Hesasta Stokkalta), hasselpähkinää,mustapippuria ja oliiviöljyä. Sipseihin laitoin sormisuolaa, oliiviöljyä, mustapippuri, paprikajauhetta, chilijauhetta ja valkosipulijauhetta.
Nam molemmat hyviä!
Kävin kirjastossa, kun tytär oli harjoittelemassa autokoulun kirjallisia. Löysin tosi mielenkiintoisen ja helppo ohjeisen säilöntäkirjan ja toisessa oli juomia. Purkissa- kirja onkin juuri maaliskuun lopulla ilmestynyt, eli on uusi kirja. Pitänee katsoa kirjakaupasta, mitä maksaa. Kirjassa oli paljon ohjeita, joita voi käyttää oman maan antimia! Ja sellaisia, joiden tuotokset eivät ole vain kertakäyttöisiä vaan voi käyttää myös myöhemmin, kuten pakastetut erilaiset yrttikuutiot. Juomakirjassa oli muutama likööriohje, jota voisi kokeilla omista marjoista. Raparperia ensimmäisenä alkaakin maasta puskea ylös, siitä olikin monenlaista ohjetta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!