maanantai 15. huhtikuuta 2013

Banaanikakkua omanapuun kukkiessa


Nyt lähtee lumet, koska sataa ihan alas maahan asti!
Toin omenapuunoksia sisälle pääsisäisviikolla ja nyt ne kukkivat kunnolla, tai pari päivää sitten jo. Paremminkin alkavat lakastumaan.
Koira aloitti taas normaali kevätretkeilynsä tänä aamuna, eli karkasi pihasta, piti lähteä sateeseen sitä hakemaan. Tais mennä jahtaamaan kaukana pelolla olevia joutsenia, no tuli kuitenkin jostain itse kotiin, ei rysänpäältä kiinni saatu. Nyt herra sitten joutuukin liekkaan silloin, kun ei pihassa sen kanssa olla ja pissalenkitykset alkavat liikuntalenkitysten lisäksi. Se tietää taas keskusteluita:( nuorison kanssa.. Talvella ei mene ollenkaan pihasta pois. Pelkää pimeää mm.

 
 




Tein tästä leivontakirjasta banaanikakun:





2,2 dl(200g) ruokokidesokeria
2 kananmunaa
200g banaania survottuna
4,3 dl(280g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
140g margariinia( suolatonta voita)sulattuna

Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri, lisää banaanisurvos taikinaan vatkaten.
Lisää kuivataineet, sekoita kunnolla, että menevät hyvin sekaisin. Kaada joukkoon sulatettu rasva, sekoita.
Kaada vuokaan. Paista uunissa n tunti. Voit keskeltä koittaa tikulla, että on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuuassa.




Laitoin hiukan limemehua joukkoon, en maussa sitä juurikaan huomannut, sattui vain olemaan jääkaapissa kuoreton lime, käytin pois kuleksimasta. Mielestäni joskus ennen tekemäni banaanikakku on ollut kosteampi, voi olla, että banaania(2kpl) oli inan liian vähän. Punnitsin kuoret päällä n mittan.  



2 kommenttia:

  1. Banaanikakku on tosi hyvää, varsinkin jos se on sellaista oikein mehukasta! Ihanat omenapuun oksat, minäkin toin ennen pääsiäistä meidän kirsikkapuusta oksia sisälle ja ne kukkivat tosi hienosti. Tylsää vain, että kukkivat aika lyhyen aikaa... Tulis jo se kesä että näkisi niitä kukkia myös pihalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesää odottelen itsekin ja puutarhakierroksia. Jännittävää tutkia, mitkä kukat ovat säilyneet talven yli. Tein viime vuonna yrttilaatikon, toivon todella, että yrttini ovat säilyneet.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!